За новия закон за частната охранителна дейност спориха БСП и ГЕРБ

  • 14 март 2018 08:11

  • 1092
  • 2
За новия закон за частната охранителна дейност спориха БСП и ГЕРБ
©

Новият закон за частната охранителна дейност е спорен. Той дава възможност за създаване на преториански гвардии от кметовете. Това каза депутатът от БСП Иван Иванов в ефира на БТВ.

Това е изключително държавна дейност, а се предоставя в частни ръце. Това е спорен закон и очаквам Конституционният съд да го отмени.

„Подобни текстове могат да доведат до разпад на държавността. Общественият ред е ангажимент и отговорност на държавата. Трябва да признаете, че това е грешка и да предложите да отпадне този текст“, призова Иванов.

Според Мануил Манев от ГЕРБ и в предишния закон е имало подобна възможност, но преториански гвардии не е имало. Според него прокуратурата е реагирала късно, законът е бил даван за обсъждане на всички институции още през 2016 г.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1092 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
(гост)

2018.03.17 | 09:00

2
ипон извършва геноцид спрямо изстрадалият български народ. съчинява неверни данни за някои дисциплинирани и скромни хора. и знаете ли какво прави д.д. искаш ли да ти назнача съпруга... отговорът е да... и след време среща друг или друга съпруга пример и пак по същият начин ... и

2018.03.17 | 09:00

1
Тая герберска мутра Манев изглежда има далавера от цялата тая глупост защото колко време я защитава със зъби и нокти

Добави коментар

Водещи новини