Корнелия Нинова политизира бедствието във Видинско (видео)

  • 13 март 2018 13:09

  • 5422
  • 6
Корнелия Нинова политизира бедствието във Видинско (видео)
© Facebook

Лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заведе червеното ръководство в Брегово, където обстановката е усложнена заради обилното снеготопене и падналите валежи в последните дни. От БСП потърсиха обяснение от местната власт за ситуацията в областта.

Владимир Тошев, който е депутат от ГЕРБ от региона увери, че ситуацията е под контрол и призова да не се всява страх и паника.

Въпреки това Нинова настоя да се предприемат спешни мерки за укрепване на дигите във Видинско. Тя бе категорична, че не може всеки път, когато вали дъжд, хората да живеят в страх. Тя призова защитното съоръжение да се направи най-накрая. Това е колосален въпрос, не е само да тичаме от язовир на язовир."Тук сме в Брегово най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път. Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите".

Искам да благодаря на институциите, които от три дни работят тук. Благодарение на това няма опасност от заливане на дворовете от река Тимок. Не бива да създаваме паника. Няма опасност от замърсяването на водата“, призова Тошев.

Той подчерта, че не може всичко да се направи за един месец, но увери, че се взимат мерки, водите се наблюдават постоянно. Институциите си вършат работата своевременно.

Състоянието на дигата е добро. Няма да се стигне до кота „преливник“ във Видинско, посочиха от Областна дирекция на ВиК.

Нивото на река Тимок не се повишава, затова не бива да има притеснение. Бедстващи хора в Брегово няма. Не е необходимо да се използва ситуацията за политическо говорене. Ситуацията е овладяна, водата се изтласква. Абсолютно всички усилия се влагат тук. Работи се максимално“, каза представител на местната власт.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5422 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
MRR

2018.03.14 | 13:03

6
Червените твърде дълго не могат да папат и вече са гладни за власт.Търсят всеки повод да се възползват ,дори от човешкото нещастие .Важна е само крайната цел скоро да се докопат до власта ,че готовите пари бързо свършват.
..

2018.03.14 | 10:02

5
... а герберистите всеки божи ден умират хора от вас, именно от всички ви през тия 30 години... и до пенсии не могат да стигнат повечето... 34 години живков беше, сега и на вас ви желаем 9+9+9+ , та дано се наситите на пари, забравихте на хляба като викахте папо, вина нямате, вина имат ро

2018.03.13 | 21:36

4
Курнелия политизира мензиса си, та ще пропусне наводнението. Кой и обръща внимание на тая патка шашава.
месара

2018.03.13 | 21:35

3
абе другарката лъжа нинова политизира всичко , включително и слънчевите изригвания ! голям смях пада с това бсп , народа им казва не ви искаме , те се бутат на всякъде , абе ........комунисти !
(гост)

2018.03.13 | 21:35

2
Разкъсайте си ризите от злоба, платени тролове герберски. Народът не го интересуват партии, а виждат, кой какво прави за народа си. Нинова не се унижава, като някои герберски кокони, срамна работа няма, много висшисти , знаещи, умни, с по няколко езици си плюят на запад на ръце

2018.03.13 | 20:36

1
Пак се давят хора и наводнения а правителството само констатира от 07.3 .2018 Газпром спира доставките за Украйна нашите пак спят и чака и гледат как хората пак ще страдат заради некадърни управници .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини