Иван Иванов: КЕВР не разполага с разследващи функции

  • 13 март 2018 15:50

  • 1328
  • 4
Иван Иванов: КЕВР не разполага с разследващи функции
© Булфото (архив)

За да бъдат работещи промените в Закона за енергетиката, подготвени от Обединените патриоти, които предлагат разширяване на правомощията на КЕВР, е необходимо те да бъдат придружени с изчерпателно изброяване на критериите, по които се произнася Комисията.

Това коментира пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов. По думите му с един-единствен текст тази промяна не може да бъде работеща. "В случая Комисията може да стигне до вземането на едно субективно решение, което категорично не го желая", каза Иванов. Председателят на КЕВР добави, че в промените в Закона за енергетиката трябва да се разпишат и задълженията на всички други органи, които могат да се произнесат и предоставят информация в периода преди подписването на сделката с ЧЕЗ. Той изтъкна, че КЕВР не разполага с разследващи функции. Затова, по думите на Иванов, само със съдействието на други органи този текст може да стане работещ. "В този си вид той е неизчерпателен и недостатъчен", допълни Иванов.

Иван Иванов не пожела да коментира изказването на президента Румен Радев, че ще свика Консултативния съвет за национална сигурност заради сделката ЧЕЗ. Той информира, че КЕВР са отговорили на определени въпроси, отправени от администрацията на президента, но Иванов не пожела да даде повече информация по тази тема. Според него самият Консултативен съвет ще реши дали сделката за ЧЕЗ застрашава националната сигурност.

Филип Епитропов
1328 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЗНАЕШ МНОГО ДОБРЕ ЧЕ РАЗПОЛАГА

2018.03.13 | 20:23

4
ТИХО СТАРЧЕ ЧЕ ЩЕ ИЗХВЪРЧИШ

2018.03.13 | 20:23

3
ДЪРТА КОРУМПИРАНА ПЕДЕРУГА.

2018.03.13 | 20:22

2
Тоя тъпак е от антуража на циганина Иван Костов

2018.03.13 | 20:22

1
И децата знаят, че Мутрите купиха ЧЕЗ!

Добави коментар

Водещи новини