Светлозар Лазаров: Резултатът от приватизацията беше негативен, сметката сега ще я платим всички

  • 23 декември 2017 18:35

  • 8797
  • 23
Светлозар Лазаров: Резултатът от приватизацията беше негативен, сметката сега ще я платим всички
© Канал 3

”Политиката е един процес, трябва да видим как влязохме в 2017 година. През 2016 година се случи нещо изключително позитивно за партиите, които работят в сферата на националния консерватизъм – получи се обединението между АТАКА, ВМРО и НФСБ. Това даде добра предпоставка за съвместно участие в президентските избори, където беше постигнат добър резултат. За съжаление този успех не се повтори на парламентарните избори.

Това каза националният координатор на партия Атака Светлозар Лазаров в студиото на предаването ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

"В началото на годината през март месец, когато се проведоха парламентарните избори, имаше ожесточена кампания. Имаше натиск от страна на Турция за влизането в парламента на партия ДОСТ, за радост на всички българи, това не се получи и тази партия остана извън борда. Другият успех, които се постигна, благодарение на Обединени патриоти, ДПС беше изместена като център, като балансьор в стратегията на управлението. ДПС в момента са в опозиция и говорят за демонтаж на управлението. Защо? Защото те не участват! Те искат да изместят ОП и да седнат на тяхното място в управлението. Нека да видим как ще реагира на това българският народ”.

”Нека да видим как ще бъдат формулирани мотивите на вота на недоверие и тогава да го коментираме. Нека не избързваме”, коментира той.

”Атака няма нито един партиен член, който да участва в правителството. Има двама областни управители, които наистина са партийни членове, хора които вървят със Сидеров от създаването на портията. Имаме един модел как трябва да се гледа на властта, как трябва да управлява – трябва да се назначават експерти, трябва да се назначават хора, които знаят какво правят и имат своя професионален и житейски опит в управлението. Що се касае до държавната администрация, там нещата седят по-различен начин. Корупцията не е от вчера. За съжаление тя няма да спре, нито днес, нито утре. Въпросът е да се създаде един механизъм за противодействие на това уродливо явление, да има последователност и да има една принципност”, коментира още той темата с корупцията и даде за пример опозицията, която според него остро разигравала картата с корупцията, но пропускат, че делата за корупция се прехвърли в специализирания съд и че господаря на разследването е прокуратурата.

”Има доста изказвания, че реално десетократно са намалели приходите в полза на държавата вследствие на приватизационни сделки. На практика държавата е ощетена, защото редица предприятия в индустрията, във финансовата сфера и въобще на стопанския живот, бяха придобити за жълти стотинки от страна на определени лица, а како се вижда и от последствията после върху обществено-политическите отношения, това са хора от кръга на един бивш премиер и резултатите ги виждаме всички. Говоря за периода 1997-2001 година, когато са най-тежките случай. Какво имаме сега? Липса на индустриални мощности, няма възможности за реализация на младите хора, няма работни места, оттам влязохме в омагьосан кръг – младите хора напускат страната и отиват в чужбина, връщането им е трудно и вече имаме отражение върху демографския състав на нацията, защото сме нация със застаряващо население. В момента дори и да има инвеститори е трудно да се намери работна ръка, която е подготвена по определени теми. Това е резултатът от приватизацията – той е негативен, не беше направена по-най-добрия начин и сметката сега ще я платим всички”, каза той за приватизацията.

Светлозар Лазаров се похвали още, че в лицето на министър Караниколов бандитската приватизация е била спряна с подкрепата на правителството.

Според него е трябвало да се появи по-голяма твърдост при приемането на Закона за съдебната власт, които трябваше да ограничат външното финансиране на магистратите.

”Това беше добра стъпка, която не беше гласувана. Финансирането от чужди организации трябва да се ограничи, ние трябва да вярваме в българските съдии, в българските прокурори, на българското правосъдие. За да се изчисти и да няма въпроси влияе ли се или не, беше най-удачно това финансиране да бъде ограничено, за да няма въпроси за безпристрастността на взимане на решенията. Организации като Америка за България не трябва да влияят върху българската правосъдна система”, заключи той.

Последвайте канала на

Novini.bg
8797 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
морския

2017.12.28 | 13:06

23
И този примат стана КООРДИНАТОР/може би КУРдинатор/.Забрави ли какви ги надроби като гл.секретар?
TOTO

2017.12.26 | 20:31

22
Поредния олигофрен.
Ох На Бати Камен Потомствения Другар Коммунист Зет

2017.12.26 | 20:31

21
Наместисе като боклук-кординатор
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.12.26 | 18:02

20
ТИ КАЖИ ПО КОЛКО рубли ТИ ПЛАЩА волен ДА МУ БЪРШИШ НАСРАНИЯ ПРОДАЖЕН рубладжииски ГЪЗ ?????????????????????????????
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.12.26 | 11:27

19
ТИ КАЖИ ПО КОЛКО рубли ТИ ПЛАЩА волен ДА МУ БЪРШИШ НАСРАНИЯПРОДАЖЕН рубладжииски ГЪЗ ?????????????????????????????
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.12.26 | 11:27

18
ТИ КАЖИ ПО КОЛКО рубли ТИ ПЛАЩА волен ДА МУ БЪРШИШ НАСРАНИЯ ПРОДАЖЕН рубладжииски ГЪЗ ?????????????????????????????

2017.12.25 | 18:43

17
ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ ПРЕДАТЕЛИ !!!
Питащ

2017.12.25 | 18:43

16
Я па тоя честния от дека се пръкна. Щом е при Сидера значи е......

2017.12.25 | 18:42

15
Новата дъвка на Мутро-Милиционерите!

2017.12.25 | 09:44

14
слугинаж от Боколандия

Добави коментар

Водещи новини