НФСБ се мести в сградата на СДС

  • 20 декември 2017 09:45

  • 1542
  • 0
НФСБ се мести в сградата на СДС
© Булфото

Партията на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 - "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) се премести в нова централа. Тя се намира в емблематичната за СДС сграда на ул. "Раковски 134" в София.

Министерски съвет ще гласува днес на заседанието си точка 20 от дневния ред - "проект за решение за предоставяне под наем на част от имот - частна държавна собственост, за административните нужди на централното ръководство на политическа партия "Национален фронт за спасение на България". Предложението е направено от регионалния министър Николай Нанков.

Предвижда се партията на Симеонов да се нанесе на горните два етажа в сградата, тъй като поне засега СДС остава на първите два. На последния етаж обаче досега винаги е бил кабинетът на лидера на СДС. До тази ситуация се стигна, след като Реформаторският блок - част от който бяха сините, не успя да влезе в парламента и така загуби правото си да получи държавен или общински имот под наем за административни нужди. В момента НФСБ ползва помещения на ул. "Цар Калоян" в центъра на столицата.

Симеонов поиска сградата на "Раковски" още от влизането на партията в предишното Народно събрание през 2013 година. СДС обаче още бяха в парламента, освен това договорът им беше до 2015 г. Във времето лидерът на "Воля" Веселин Марешки също прояви апетити към известната сграда, такива имаше преди години и Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва. Това лято областният управител на София Николай Пехливанов, който е член на "Атака" и така част от Обединените патриоти, изпрати писма до партиите, чието право на ползване на държавен имот е отпаднало, да освободят доброволно централите си. Освен СДС, такива са и ДСБ и ДБГ. Всички те обжалват и засега остават в централите си.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини