Бойко Рашков: Определени среди искат да смачкат бюрото за контрол над СРС

  • 01 декември 2017 08:05

  • 2304
  • 3
Бойко Рашков: Определени среди искат да смачкат бюрото за контрол над СРС
©

Важното са хората, а не това, което вие журналистите се опитвате да изкарате на преден план. Подслушвани са няколко хиляди души. С използването на СРС-та се придобива определена информация. Трябва да има повишено внимание при използването на СРС-та.

Това каза пред камерата на БТВ Бойко Рашков, председател на бюрото за контрол над СРС. "В България се редуцира броят на лицата, срещу които се използва СРС-та, след се създаде бюрото. Ние изпълняваме и препоръките на европейските структури. През 2008 година са били използвани срещу близо над 10 000 души. Европейският съд отбеляза, че това е прекалено много за нашата страна. През 2016 година са били използвани СРС-та срещу близо 3 000 души. Процентът на политици и магистрати е по-малък от 10% от тези 3 000 души. Тук е работата на бюрото - да контролира използването на СРС-та. Трябва да направим една дискусия в парламента. Аз съм готов. Там има и партии, които не участват в управлението. Така може да се постигне едно добро развитие на темата, дали се използват незаконно СРС-та. Атаките идват от определени страни. Сигурен съм, че те са срещу бюрото. Чувал съм фразите: "Дайте да смачкаме бюрото". Изкушен съм да дам информацията за нарушенията в ДАНС, но няма да е много професионално. Там са некомптентни към кой орган да се обърнат за разрешаването за използването на СРС-та. Ще направя това в парламента", категоричен беше Рашков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2304 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.01 | 13:54

1
Прав е Рашков, СДС-мутрата Цветанов иска пак да подслушва опозицията.

2017.12.01 | 14:28

3
Вече сме започнали.Теб те подслушваме от доста време.Ще си го получиш!!!Ти знаеш защо.
(гост)

2017.12.01 | 13:58

2
А цветанов, кога ще бъде подслушван! Сержо навремето ни уведомяваше за извън бг, в хотелите,на запад, а сега мълчи, що така бре, др. Станишев или едно сяло сте, бай Манго с коня и шестте кучета

Добави коментар

Водещи новини