Вижте случаите на предсрочно прекратяване на правомощията на председател на НС

  • 17 ноември 2017 10:51

  • 2127
  • 0
Вижте случаите на предсрочно прекратяване на правомощията на председател на НС
© novini.bg

Днес председателят на 44-тото Народно събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в подаде оставка. Главчев е единственият председател, който е бил начело на парламента за най - кратък период от време - почти 7 месеца.

По повод оставката на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в novini.bg припомня случите от най-новата история на страната ни, при които правомощията на председателя на Народното събрание са били прекратени предсрочно:

4 февруари 2005 г.
Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то е отстранен предсрочно от поста Председател на Народното събрание след гласуване на парламентарните групи. Като причина е посочено „системно превишаване на правата и неизпълнение на задълженията му в рамките на неговата компетентност“.

24 септември 1992 г.
Стефан Савов подава оставка като председател на Народното събрание на Република България след по-малко от година на поста. Причина за оставката му е тежката правителствена криза в страната, както и натиска на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и ДПС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2127 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини