Йордан Цонев: Ще демонтираме етнонационалистите, но няма да ги бием и да говорим глупости като тях

  • 09 ноември 2017 17:45

  • 3899
  • 6
Йордан Цонев: Ще демонтираме етнонационалистите, но няма да ги бием и да говорим глупости като тях
©

Проблемът в здравеопазването е, че няма реформи. Проблемът е, че няма реформи в НЗОК. Не може да да се работи с една каса монополист. За последните години има увеличение пет пъти и половина на парите за здравеопазване, но със сигурност няма пет пъти и половина увеличение на качеството на услугите. Тази система е сбъркана и не трябва да се наливат повече пари там.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. "Няма да подкрепим кандидатурата на Кирил Ананиев. Трябва да се промени модела на здравеопазването. 100 пъти сме го казали на ГЕРБ. НЗОК трябва да се демонополизира. Така не може да се продължава. Правителството трябва да създаде условия системата да работи. Същото важи и за икономиката. Кабинетът трябва да създава условия на бизнеса и хората да създават блага. Сега управляващите повтарят, че благодарение на тях се е увеличил БВП, но това се дължи на всички", категоричен беше Цонев.

"В новия бюджет отново има големи зрителни измами. Икономическият растеж не се държи на правителството. Факторите са други. Правителството не е направило нищо за бизнеса. Продължава да има тежък административен рекет. Бизнесът обяснява на всичките ни срещи, че може да инвестира в пъти повече, но има административни пречки. Управляващите рекламираха бюджета по медиите, но не го предоставиха на опозцията, за да водим дебат. В този бюджет не са предвидени реформи", каза още депутатът.

"Ще подкрепим вота на недоверие, защото не одобряваме политиката на патриотите и цялостната политика на правителството. Това не са патриоти, а етнонационалисти. Аз ги наричам Обединени националисти. Има политически инструменти за демонтиране на националистите. Единият е алармирането на европейските институции. По време на председателството на ЕС в София всички ще чуят, че АЛДЕ, третата по големина партия в Европарламента, не одобрява присъствието на националисти във властта. Ние няма да ги бием и да говорим глупости като тях. Ще използваме само политически методи. Участието на националисти в управлението спъва България и за Шенген", завърши Цонев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3899 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.11.15 | 20:22

6
и администратора да го духа
stojan chadziev

2017.11.15 | 20:22

5
Kakvo napravi pravitelstvoto na Oresarski,v koeto bjachte vie DPS,BSP s podkrepata na Ataka,samo kradjachte,za balgarskija narod ste samo kradci.

2017.11.15 | 20:21

4
Едно уродливо, крайно анти българско и корумпирано създание.

2017.11.15 | 20:21

3
Оставате на резервната скамейка завинаги.
Ввв

2017.11.15 | 20:21

2
ДПС-Долни,Продажни,Сигани
асдф

2017.11.15 | 20:21

1
да почне от турските националисти и ислямисти

Добави коментар

Водещи новини