Радев: Твърдението, че съветската армия е спасила българските евреи е провокация (видео+снимки)

  • 04 ноември 2017 12:17

  • 9698
  • 4
Радев: Твърдението, че съветската армия е спасила българските евреи е провокация (видео+снимки)
© Булфото

Панихида по повод Архангелова задушница беше отслужена от Тивериополския епископ Тихон пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира, както и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. На ритуала присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков, представители на ръководството на МО, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи, депутати.

"Бог да ви дава сили в трудните за Българската армия времена и той никой път да не ви оставя в изнемога", се помоли епископ Тирон. Нека се окажем достойни наследници на нашия народ, призова той. По думите му духът на българския воин е нещо, което едва ли има в този жив свят. Присъстващите коленичиха да почетат паметта на загиналите герои. На военния мемориал бяха поднесени венци и цветя от държавни институции и посолства.

След панихидата държавният глава Румен Радев коментира изказването на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че съветската армия е спасила българските евреи. "Твърдението, че Червената армия е спасила българките евреи, е дълбоко непознаване на историята или опит за провокация. Не мога да гадая, но мисля, че България имаше адекватна реакция", заяви президентът.

"Българската армия днес се мотивира с много неща, най-вече с отношение. Очаквам държавническо отношение към армията, към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората в нея и към тяхната подготовка. Бюджетът за отбраната за 2018 г. не може да реши проблемите в сектора. Това е все пак едно усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години на забвение, мисля, че тези усилия не могат да решат проблемите“, каза още Радев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9698 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тези ще се избият кои спасил фалшивите ''евреи''

2017.11.23 | 14:21

4
тези същите които произлизат от хазарската империя унищожила волжка България и убила Аспарух в битка с тях след това приемат Уидаизма и днес се представят за синовете на Авраам ,Исак и Яков ...и манипулират целия ''свят'' не ''евреи'' вие сте синове на Амалик расата на Едом

2017.11.23 | 14:20

3
А бе как ще гадаеш. Нали ще дойде Решетников и ще те навре - да не казвам къде...
Решетников

2017.11.23 | 14:20

2
Румен наш! Он продал Болгария за 100 000 рубли.
русофил - парцал

2017.11.05 | 16:50

1
е само това ли ??? леле какво си шубе ??? тия дето ти плащат убидиха целия ни народ а ти мълчиш

Добави коментар

Водещи новини