Данаил Кирилов за промените в ГПК: Водихме гладиаторски боеве с частните съдебни изпълнители

  • 19 октомври 2017 08:04

  • 3607
  • 4
Данаил Кирилов за промените в ГПК: Водихме гладиаторски боеве с частните съдебни изпълнители
©

Над 80 са ключовите промени в ГПК. Над тях работихме близо 3 години. Мисля, че сме постигнали една равнопоставеност, както за длъжниците, така и за кредиторите.

Това каза пред камерите на БТВ депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, който коментира приетите промени в ГПК. "Водихме много тежки разговори с частните съдебни изпълнители. Буквално бяха гладиаторски боеве. Те даже заплашваха със стачки, но успяхме да ги убедим и те приеха нашите предложения. Длъжниците, които не могат да бъдат открити, ще бъдат съдени по нормалния правов ред. 10-годишната давност за дълговете не е в полза на банките. Към момента е много опасно да вървим към радикални промени като приемането на физическия фалит. Давността остава, защото така можем да кажем на хората: Ходете, крийте се някъде 10 години и като се върнете няма да имате дългове. Искам да изкажа своята благодарност към омбудсмана Мая Манолова, с която работихме много усилено", разкри той.

"Неприетата оставка на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: не е противоконституционна. Колегите от БСП не са прочели правилно изборното законодателство и бъркат общинските съвети с парламента", категоричен беше Кирилов.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3607 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Коста

2017.10.19 | 11:02

4
Частни съдебни МУТРИ, а не съдии!Самата идея за такъв орган е мафиотска и античовешка!

2017.10.19 | 10:48

3
да бе да , заявката на ;закона; е повече от ясна , и вече ще биете за да ДАВЕТЕ кредити , или просто се грижите за грабителите ? европейски или мутрагенски ценности защитавате ? партията на народа ? а
курчо

2017.10.19 | 10:28

2
Нямам идея тия смешници изобщо работят ли.Цял ден са по телевизиите.Водил битка тоя урунгел.Нали като гръмне пушка ще се навре на м..... си в п.......

2017.10.19 | 10:19

1
Равнопоставени при костовизма не може да има. Седесарският преврат узакони експлоатацията на народа.

Добави коментар

Водещи новини