Нинова: Не разбирам аргументите, че бюджетът не е тема за конгрес

  • 14 октомври 2017 17:02

  • 1986
  • 4
Нинова: Не разбирам аргументите, че бюджетът не е тема за конгрес
©

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за защити позицията си защо иска точно бюджетът и председателството ни на ЕС да бъдат теми на октомврийския конгрес на БСП, срещу който скочи половината пленум - за да покаже партията, че е алтернатива на управляващите. "Бюджетът не е счетоводство, взел-дал, а най-висшата форма на политика. Ето защо ние предлагаме да бъде внесен на конгреса", мотивира се председателят на БСП пред онези, които не желаят свикването му.

"И защо конгрес? Защото от вас знам, че сме се затворили в себе си, че ИБ на БСП налага решенията си, че парламентарната група изпълнява политически решения. Също от вас съм чувала, че не е обсъждано в пратията и структурите. Нека да не сме ние, ИБ и НС, които решаваме тези важни теми. Да се чуе мнението на тези хора. Може партията да мисли нещо друго. Не разбирам аргументите, че не е тема за конгрес", отсече Нинова.

БСП ще внесе жалба до Конституционния съд за гласуваната оставка на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и оставането му в Народното събрание, защото, според юристите им, тя не е трябвало да бъде подлагана на гласуване, обяви още Нинова. Тя фокусира анализа си върху политическата ситуация в страната върху скандала с роднинските назначения на управляващите и корупцията, която изведе като проблем номер едно пред страната. "Шайката" в страната искала да запази натрупаното и статуквото. Нинова излезе от периферията на скандала в Хасково и заключи: "Заразата тръгва от върха, рибата се вмирисва от главата". И обяви, че такива назначения има и в кабинета на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, и в Народното събрание.

"В този момент на скандали и оставки, тихомълком и скришом ще се приеме бюджетът, няма обществена дискусия, констатира Нинова. Управляващите, според нея, развързват зват кесията, за да потушат скандалите и протестите на различните съсловия. "Ние нямаме нищо против увеличавенето на доходите, но така решава ли се въпросът с неравенствата - плащане на парче на тези, които протестират?", попита риторично соцлидерката.

БСП ще проведе Конгрес на партията след две седмици. Това решение беше взето на пленум на социалистите. На него ще бъде утвърдена и номинацията на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за нов мандат начело на ПЕС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1986 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
комунист ЛИ Е САМО ТРЕПАНЕ И ПЛИТКО ЗАРАВЯНЕ

2017.10.16 | 19:30

4
УБИЙ комунист СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ФАЛИТ !!!!!!!!!!!!!!!

2017.10.16 | 19:30

3
Десети тайфун над щатите, разрушения много, но тайфунът Корнелия, минели напълно през България, защото сега е само в периферията, държавата ни ще бъде напълно унищожена. Пази боже от тази чума, бич за човечеството.

2017.10.16 | 19:30

2
Прекален светец и богу не е драг. Така е Нинова. Лъга, лъга и я докара до там, че и собствените ти хора вече не те искат....
ЪХ

2017.10.16 | 18:43

1
какъв комунист че тепаме - син или червен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини