Борисов за решението на албанския парламент: Исторически пробив

  • 14 октомври 2017 06:41

  • 3244
  • 3
Борисов за решението на албанския парламент: Исторически пробив
© Булфото (архив)

"Исторически пробив за България. След 104 години току-що Република Албания призна българската етническа общност в страната".

Това написа на личната си страница във Фейсбук премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод решението на парламента в Тирана да приеме Закона за защита на националните малцинства, в който се признава съществуването на българско малцинство. Ето какво още пише министър-председателят:

"Положихме изключителни дипломатически усилия, за да стигнем до този успех и да защитим правата на българите, които са били част от формирането на нашия народ, но остават извън съвременните ни граници. Благодаря на моя приятел - премиерът на Албания Еди Рама, пред когото бях поставил въпроса, а той спази обещанието си Албания да не нарушава интересите на българската общност. Благодаря и на всички, които в последните години работиха това да стане факт. България ще подпомага европейската интеграция на Албания, в която виждаме наш истински партньор и близък приятел", завършва премиерът.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3244 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.24 | 09:21

3
Когато в една държава, простак-бандит-мафиот, като Б.Борисов е премиер, такава държава и народ, вървят към своята гибел!
дуци

2017.10.24 | 09:21

2
Каква победа бе кратунчо ,добре че Албания ни направи жест ,иначе и до сега щяхте да лаете месеца !

2017.10.22 | 11:49

1
PETKO PETKOV. Теле си се родил, вол ще си умреш.

Добави коментар

Водещи новини