Румен Радев ще връчи отличията "Джон Атанасов" за 2017 г.

  • 09 октомври 2017 17:16

  • 801
  • 0
Румен Радев ще връчи отличията "Джон Атанасов" за 2017 г.
© Novini.bg

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще връчи утре 15-ите президентски отличия "Джон Атанасов" на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории, съобщиха от прессекретариата на президента.
Награда "Джон Атанасов" се присъжда за изключителни постижения в областта на компютърните науки в национален и световен мащаб на български граждани на възраст до 35 години, независимо къде развиват научната си и изследователска дейност - в България или в чужбина.


Грамота "Джон Атанасов - дебютен пробив в компютърните науки" е отличие за ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти.
Грамота "Джон Атанасов - проект с висок обществен принос" е отличие за ученици, студенти и млади учени, чиито индивидуални и екипни проекти дават решения чрез прилагане на компютърни технологии на значими проблеми и предизвикателства в национален и световен мащаб.

Държавният глава ще връчи и грамоти "Джон Атанасов - ученици и техните преподаватели" - екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни технологии, и на техните преподаватели.

Наградата "Джон Атанасов" на президента на България се връчва от 2003 г. на изявени в световен мащаб български учени в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на отличието са настоящи ръководители във водещи изследователски институти и световни компании, които развиват дейност в областта на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика, квантова информатика.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини