Славчо Велков: Има вероятност да се издъним на европредседателството (видео)

  • 06 октомври 2017 08:57

  • 1981
  • 5
Славчо Велков: Има вероятност да се издъним на европредседателството (видео)
©

Можем и да се издъним в направление сигурност на европредседателството. Не можем да постигнем такава система за сигурност на инфраструктурата, която осигурява европредседателството и може да се създадат условия за пробив на системата.

Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Славчо Велков. "Докладът за Националната сигурност е типичен пример как от няколко доклада може да се направи лош. Той не отразява реалното състояние на националната сигурност в България. Говори се приоритетно за сигурността на европейско ниво, но са изпуснати цели раздели и аспекти - граничната, транспортната сигурност, например ж.п. транспорт, дипломатическата сигурност, политическата сигурност, няма нито дума за европейското председателство", продължи Велков.

Той коментира и темата за избора и закупуването на нови изтребители. "Не успя този замисъл, президентът да бъде уличен в корупция и освен това да се върне един от участниците в схемата за закупуване на нови изтребители. Нямаме нищо против избора между марки за изтребители, въпросът е финансов. Проектът за модернизация на военновъздушните ни сили ще е над 5 млрд. лева. А в момента ги няма тези пари, а ще мине доста време, в което военновъздушните сили няма да имат онези оперативни способности да изпълняват задачите си пълноценно. Внушава се постоянно вина на президента от ГЕРБ", обяви Велков и добави, че модернизацията на въоръжените сили трябва да стартира сега и отлагането с доклада на комисията отива напред във времето и няма да се вмъкнем в заложената рамка. "Цените ще нарастват в това време", обясни депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1981 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.10.08 | 20:31

5
BOIKO E KURVA NA DOGAN
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.10.08 | 20:30

4
МРЪСНО комунистическо ИЗЧАДИЕ ОТ Д.С САМО БЕСЕНЕ ЗА ВАС ИЗРОДИ МРЪСНИ

2017.10.08 | 20:30

3
ВИЕ ОТ БСП ВИНАГИ СЕ ДЪНИТЕ ЗАТОВА НАРОДА ВИ ИЗГОНИ.
курвенски трол

2017.10.08 | 20:30

2
който се еве в гъза за сорошки долари.

2017.10.08 | 08:24

1
Много е вероятно да си прав, с такава терористична опозиция, като твоята партия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини