Кметът на Габрово: В общината няма роднински назначения

  • 05 октомври 2017 21:09

  • 2803
  • 6
Кметът на Габрово: В общината няма роднински назначения
© Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова отрече днес на пресконференция твърденията на левицата, че в града има назначения, извършени на роднински принцип. Христова защити екипа си, който според нея, се състои от качествени хора, които са професионалисти.

По думите на Христова всяко назначение на общината е законосъобразно. Тя попита защо БСП се прицелва точно в Габрово и отговорът, според нея, е заради успехите, постигнати от общината. "Мога да нося отговорност за всяко свое действие, отказвам да водя предизборна борба в средата на мандата", каза Христова.

Кметът съобщи, че назначението на брата на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник - Момчил Дончев за управител на общинското звено "Озеленяване" е станало заради професионалните му качества, вицепремиерът не е знаел за това назначение, а когато научил, бил категорично против. Бюджетът на звеното наистина бил около един милион лева, потвърди Христова и посочи, че озеленяването било дейност, която не изисквала обявяването на конкурс.

По думите на Христова председателката на Районната избирателна комисия /РИК/ Мария Недева и съпругът й Момчил Недев не са кръстници, а са били само свидетели при сключване на гражданския брак през 2001 година. Христова уточни, че Недева е била в РИК много преди управлението на ГЕРБ в общината, а съпругът й работел като юрист в здравната каса още от създаването на институцията. Недев участвал и като експерт по един от общинските проекти, уточни Христова.

Кметът не пожела да отговаря на въпросите дали областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов е свързан с обществените поръчки в местния транспорт.

Според Христова днешните разкрития на БСП за роднински назначения в общината са политическа атака, която цели отстраняването на хора, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2803 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Габровец

2017.10.09 | 06:44

6
тая от Луната ли пада ?

2017.10.09 | 06:44

5
Не пада от луната, направи Габрово много по хубав град, а комунистите само в оплюването са единни...... иначе се мразят по между си
01

2017.10.08 | 18:42

4
бойко се страхува от тим Варна - а кмета тотално липсва - половината от герб са червени другари

2017.10.08 | 18:42

3
Защо всички ГЕРБ-ажии така много и за всичко лъжат. Как се ограничават заплатите на работещите на фирмите инвестирали в България през 2017 г. от министерски съвет.

2017.10.08 | 18:41

2
ГЕЙБЕРАСКА ШУРОБАДЖАНАЩИНА НАВСЯКЪДЕ.ТАКА Е В БОКОЛАНДИЯ.
ттттъп

2017.10.08 | 18:41

1
Така е целят се в най-качествените хора: Т.Дончев, Д.Добрев не знам кой ще е следващия. В Русе, никой от предходните кметове от други партии не направи толкова за града ни. Да, откладна се но и остана за нас! И това е по-важното. Преди БСП само крадяха!!!

Добави коментар

Водещи новини