БСП иска оставката на заместник-кмет на Стара Загора

  • 05 октомври 2017 14:52

  • 3176
  • 2
БСП иска оставката на заместник-кмет на Стара Загора
© Пресцентър БСП

На последната сесия на Общинския съвет на Стара Загора съветниците от БСП поискахме оставката на заместник-кмета по строителството Янчо Калоянов. Това заяви пред БНР Валя Бонева, председател на общинската организация на социалистите.

Калоянов заема тази длъжност вече втори мандат, но в неговите ръце са поверени проекти за десетки милиони левове, които са насочени към инфраструктурата на Стара Загора, но впечатленията на старозагорци са, че не може в качеството си на заместник-кмет той да гарантира ефективното управление, ръководство, контрол на тези проекти, така че те да се изпълняват в срок, качествено и без да има тежки последици за Стара Загора. Първият пример, който ще дам, е ремонтът на един от най-големите квартали на Стара Загора – квартал "Железник", през 2012 година. Ремонт, който имаше добри намерения, но лошо изпълнение с много проблеми в качеството, много сериозно забавяне и Община Стара Загора беше осъдена да заплати на изпълнителя след съдебните дела, които се заведоха, няколко милиона лева. Същевременно към момента са блокирани още няколко милиона лева, тоест към момента Община Стара Загора има блокирани девет милиона лева, поради което се наложи да се тегли нов общински заем, за да може да се разплащат текущите ремонти през тази година, посочи Бонева.

Основната опорна точка, която е дадена на социалистите, е да удрят силните фигури по места. Това подчерта Пламен Йорданов, областен координатор на ГЕРБ в Стара Загора. Ако госпожа Бонева може да си сложи ръката на сърцето и да каже, че това не е така, аз няма да повярвам, защото ще излезе, че или нейният лидер Корнелия Нинова я лъже, че е дала такава директива по места, или тук нещо не е наред. Ясно е, че това е стратегия, която цели подготовката на местните избори за БСП, която започва от сега. Те започват да атакуват най-силните кметове, като един силен кмет, който е много одобряван, най-лесно може да бъде ударен през своите заместници, защото самата фигура на кмета е достатъчно силна и никой няма да се хване на тази въдица. Конкретно за казуса смятам, че несъстоятелно се иска тази оставка на господин Калоянов, заяви Йорданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3176 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.10.22 | 20:01

2
комунист ЛИ Е САМО ТРЕПАНЕ И ПЛИТКО ЗАРАВЯНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Да бе

2017.10.22 | 20:01

1
Кво трепане , кво заравяне бе човек-тия боклуци не са спрели да ни управляват от 1944-та до този момент. Затова България е на това дередже-какво може да очакваш от болшевишко комунистически отпадък-развитие ли? Никога!

Добави коментар

Водещи новини