Каракачанов: Гледам с насмешка на всички теории, че ПГ на ГЕРБ е бламирала премиера (видео)

  • 05 октомври 2017 08:31

  • 6931
  • 21
Каракачанов: Гледам с насмешка на всички теории, че ПГ на ГЕРБ е бламирала премиера (видео)
©

Не смятам, че има война между премиер и президент. По-скоро става въпрос за един политически и обществен дебат как да бъдат похарчени парите на данъкоплатеца.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. "Не е истина, че ПГ на ГЕРБ е бламирала Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Не вярвам в подобни теории на конспирацията. Делян Добрев сам си е подал оставката и вчера тя не бе приета. Не искам да се намесвам във вътрешнопартийни работи. Нормално е Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ да говорят такива работи. Опозицията не спира да провокира и да се опитва да нагнетява напрежението. Гледам с насмешка на всички теории, че има бламиране на премиера. Никога не съм назначавал близки и роднини. Пак ще повторя, че между институциите трябва да има мир, а не да се водят войни. Аз имам ясна позиция и съм я казал на премиер, правителство, ПГ на ОП и ПГ на ГЕРБ. Не мога да коментирам дали има лобита за изтребителите. Едни специалисти защитават даден самолет, други специалисти друг самолет. Не трябва да се бърза. Трябва да се вземат нови изтребители. Наблягам на думата нови. Не трябва да има ябълки на раздора. Ние все още разговаряме какъв самолет да имаме. Плащането трябва да бъде разсрочено във времето, за да не натоварваме бюджета. Така спокойно могат да бъдат купени и самолети, и влакове. Не трябва да има подобно противопоставяне", категоричен беше Каракачанов.

"Благодарение на ОП пенсиите нарастват. От онзи ден минималната пенсия стана 200 лева. Доходите трябва да се вдигат. Това е наше убеждение, но от над 2 млн. пенсионери нас ни подкрепиха 32 000. Имаме 27 депутати в парламента и за това към момента не можем да изпълним обещанието за 300 лева минимална пенсия. Продължаваме да работим и един ден и това ще се случи. Има много резерви, от които да се осигурят пари. Има над 1 млн. инвалидни пенсии. Цели села се правят на инвалиди, за да получават такива пенсии. Продължаваме да работим", повтори военният министър.

Той коментира и темата за каналджийството по границата и последните информации по колко прибира един граничен полицай, за да пропусне нелегални имигранти. "Факт е, че в "Гранична полиция" има корупция. Вътрешна сигурност в полицията трябва да се намеси. Другото е да се засили видеонаблюдението. Малко над 200 човека от Българската армия участват в охраната на границата. Не искам да разделям нещата, но е факт, че където стоят Специалните сили на армията, няма такива инциденти", обясни Каракачанов.

Той отговори и на въпроси относно радикализацията на ромските гета и българите мюсюлмани в Родопите. "Това, което се случва в момента, не го е имало и по време на турското робство. В гетата обикалят едни с бели чаршафи, които нямат нищо общо с мюсюлманската религия, която изповядват от векове нашите мюсюлмани. Държавата трябва да вземе нещата в ръце. Потресаващо е, че Главното мюфтийство не се интересува къде са завършили имамите, които проповядват. Има хора, които са учили по 6-7 години в частни ислямски университети. Не е нормално чужда държава да плаща заплатите на български духовници. Тук няма значение дали става въпрос за ислям или християнство. Ако на християнските духовници заплатите се плащаха от Русия примерно, нямаше ли да се надигне вой до небето и да се говори, че това застрашава националната сигурност? Държавата трябва да вземе нещата в ръце", категоричен беше Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6931 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Русенец

2017.10.14 | 17:36

21
Ти си срам не само за Русе! Отчайващо е, че си роден в града на Никола Обретенов. Заради теб Ангел Кънчев би се самоубил още един път, заобиколен от пълчищата подтисници!

2017.10.06 | 10:01

20
ГЕРБ И ОП УПРАВЛЯВАТ ДОБРЕ И БСП ТОВА НЕ МОЖА ДА ГО ПРЕЖИВЕЕ И УМРЕ

2017.10.05 | 14:36

19
Цялата мутро-СДСвинщина взе да излиза на бял свят. Туквите ББ и ЦЦ са във война, тиквените феодали по места дерат народа.

2017.10.05 | 14:36

18
Негодниците Банакянски демократи не само довършват България след Костов, но и се изтепаха помежду си.

2017.10.05 | 14:36

17
ГЕРБ ПОЧИСТВА БЪЛГАРИЯ ОТ ВРЕДИТЕЛИ

2017.10.05 | 14:35

16
Клозетните създания от мутро-СДС-то не могат да си разделят плячката, а народ гладува и се самоубива по жесток начин.

2017.10.05 | 14:35

15
28 год "по сините стъпки" - накрая последни в Европа, а изпълнителната власт се носи пръдня от вътрешни ежби.

2017.10.05 | 14:35

14
28 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ НАПРЕД СЛЕД КОМУНИСТИЧЕСКИЯ КЕНЕФ

2017.10.05 | 14:35

13
Когато си охранен, безскрупулен Банкянски СДС-глиган и не щеш да се махнеш сам, те плюват отвън и те подритват отвътре.

2017.10.05 | 14:35

11
Глад беднотия студ и мор ни чака при поредната тиквена зима!

2017.10.05 | 14:35

12
ТАКА Е, МОР ЧАКА КРАДЛИВИТЕ СОЦИАЛИСТИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини