Харалан Александров: Депутатите вървят към риалити формата "Кочината"

  • 04 октомври 2017 19:19

  • 5593
  • 3
Харалан Александров: Депутатите вървят към риалити формата "Кочината"
© БНТ

Когато се намесиха генералите, нещата между институциите се нормализираха. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социалният антрополог Харалан Александров.

В парламента обаче днес нещата започнаха като бурлеска – с "Деляне, обичаме те", и завършиха като бурлеска с елементи на хорър – Антон Тодоров като мумия напада "червени" бабички. Ако продължат в същия дух, депутатите могат да конкурират риалити форматите – "ВИП Брадър", "Фермата", "Кочината"...Това беше безумие, тежък срам, заяви Александров.

Според политолога Първан Симеонов с подаването на оставка като депутат Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е направил добър ход. В парламента обаче беше пресолена манджата, добави Симеонов.

БСП беше зациклила, но със скандала с роднинските назначения в Хасково получава възможност за пробив, защото местната власт е опорният крак на ГЕРБ. А в местната власт, където и да разровиш, все ще мирише, заяви политологът.

Що се отнася до генералите, оформя се нещо като Сенат – Борисов казва нещо от сорта: "Остави ги другите, ние сме над тях". По големия геополитически въпрос премиерът и президентът са на един акъл, свирят в една тоналност. Нататък зависи от беквокалите – ако те млъкнат, война между институциите няма да има. Ясно е, че в обозримо бъдеще Борисов ще е конкурент на Радев на избори. Партията е длъжна да чисти пътя на Борисов. Лошото ченге е партията, доброто ченге е Борисов, коментира още Първан Симеонов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5593 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.06 | 20:02

3
врякането на червени педерасти е добър знак

2017.10.05 | 13:25

2
Ами те депутатите са си свине в най чистата им форма с начело шопара Делян Пеевски и Рапон Бей!

2017.10.05 | 11:52

1
А КОЧИНАТА МИРИШЕ

Добави коментар

Водещи новини