ДПС: Поведението на "Атака" е проява на държавен нихилизъм

  • 19 януари 2012 12:05

  • 1154
  • 3
ДПС: Поведението на "Атака" е проява на държавен нихилизъм
© Булфото

Създаде се впечатление, че президентът Росен Плевнелиев  даде заявка, че би предложил програма, с която да запълни дефицитите на стратегическо мислене от страна на изпълнителната власт. Това каза депутатът от ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.


Чухме едно твърде амбициозно слово, опит в систематизиран вид да се направи една национална визия за развитие на страната с простор до 2020 година - каза Местан. Създаде се впечатление, че редица от целите по-скоро се разполагат в компетенциите на изпълнителната власт и в този мисъл, без да казваме, че в това има нещо лошо, все пак се създаде впечатление, че президентът даде заявка, че би предложил програма, с която да запълни дефицитите на стратегическо мислене от страна на изпълнителната власт - каза Местан.

„Нас ни впечатли категоричната му заявка, че ще остане верен на конституционното си задължение да бъде обединител на нацията. В този смисъл на нас ни направи впечатление, но не намираме преднамереност в това, а по-скоро грешка на протокола, че след закономерното дължимо обръщение към главата на Българската православна църква патриарх Максим с „Ваше светейшество”, не чухме обръщението му към главите на останалите деноминации в България”, коментира Местан.

По повод поведението на депутатите от „Атака”, които издигнаха плакати срещу новоизбрания президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Местан заяви: „Поведението на „Атака” е проява на държавен нихилизъм. Ние също сме изразявали свои резерви по отношение на редица недъзи по организирането на изборите, но има определена мяра, зад която един политик престава да бъде държавник”. Местан допълни, че с поведението си депутатите от „Атака” са се държали като държавни нихилисти, а не като патриоти.

На въпрос защо Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от не присъства в залата, Местан отговори: „Нали разбирате, че не може да очаквате който и да е да ви отговори на този въпрос вместо г-н Доган”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1154 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
SS

2013.03.03 | 22:34

3
MANGAL!!!NA SAPUN
Ivan

2012.02.03 | 15:05

1
V Anglia jiveiat dobre,nali? Berbo i Evra se pregrashtat! Tova govori li ti neshto? Niama nujda ot krajnosti! Problem sa prestapnicite , a ne cveta na kojata ili narodnostta(naciata).
ас

2013.03.03 | 22:33

2
атака и дпс са близнаци не могат един без друг които успее да ги РАЗБИЕ ще обидини Българиа БКП дърпа конците чрез тях и винаги е на власт

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини