Екатерина Захариева пристигна в Талин за неофициална среща на външните министри на ЕС

  • 07 септември 2017 10:30

  • 1705
  • 1
Екатерина Захариева пристигна в Талин за неофициална среща на външните министри на ЕС
© МВнР

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пристигна днес в столицата на Естония - Талин, където ще вземе участие в неформалната среща на министрите на външните работи на Европейския съюз във формат "Гимних", съобщи пресцентърът на МВнР.

Форумът, който ще продължи и утре, е част от програмата на естонското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Програмата започва с обяд на първите дипломати и министрите на отбраната от ЕС, на който ще бъде обсъдено изпълнението на т.нар. пакет "Отбрана" по прилагането на Глобалната стратегия на ЕС за външна политика и политика за сигурност. Пакетът "Отбрана" включва изпълнението на плана за прилагане на Глобалната стратегия в областта на сигурността и отбраната и заключенията на Съвет "Външни работи" от 14 ноември 2016 г., новите финансови инструменти за по-ефективно развитие на съвместни отбранителни способности, включени в Европейския фонд за отбрана, както и четиридесет и две конкретни мерки в изпълнение на Съвместната декларация ЕС - НАТО от 2016 г. В работния обяд ще вземе участие и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Срещата ще продължи с обсъждане на ситуацията в света след шестия ядрен опит на Северна Корея и реакцията на международната общност. Преди два дни Могерини призова за общи действия на ЕС и другите международни организации, включително за нови и по-тежки санкции, но без да се търси военно решение.

В последния ден на форума вниманието ще бъде насочено към политиката на ЕС по правата на човека.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1705 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Срам и позор!

2017.09.13 | 20:25

1
А защо Цачева не присъства на срещата на ВСИЧКИ правосъдни министри от ЕС, осъждащи нацизма и комунизма? Защото ГЕРбСП са наследници на терористичната БКП?

Добави коментар

Водещи новини