Георги Първанов: Работата ми с Борисов се превърна в кошмар

  • 17 януари 2012 08:07

  • 6067
  • 8
Георги Първанов: Работата ми с Борисов се превърна в кошмар
©

Като цяло периодът, през който бе мандатът ми може да се раздели на две.

Това каза в интервю за "Гореща точка" по ТВ 7 президентът на Република България.

"Осемте години от него мога да ги определя като най - успешните от развитието на България. Имаше една демокрация във възход, разбирателство между институциите и разбира се, членството ни в НАТО и Европейския съюз. След това дойде кризата и започнаха едни търсения и лутания", каза Първанов.

Старал съм се да работя с всяко правителство и с всеки премиер добре. Имал съм много добър диалог със Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица, със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на също, но с Борисов се работи малко по - трудно, заяви държавният глава.

Той поясни, че не трябва да се обясняват споровете по между им с тяхна бъдеща конкуренция. Първанов припомни, че когато Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е станал премиер го е поканил и е заявил неговата подкрепа, а след няколко месеца по - късно на моята добронамереност се отговори грубо.

"Президентът не преразпределя, той няма власт, а има влияние. Той може да изразява своята позиция и за нея има чуваемост, не толкова в парламента и в правителството, а в обществото", каза Първанов.

Държавният глава бе категоричен, че не може да направи извода, че по времето на Станишев е било по - лесно, отколкото по време на Сакскобурготски.

Основната ми задача е да завърша мандата си достойно и спокойно, а после ще потърся своето място в политиката, каза Първанов. Той припомни последните избори и поясни, че за първи път партиите са били толкова самотни. "Аз бих могъл да бъда полезен в много отношения и се надявам, да бъда оценен", добави държавният глава и допълни, че партиите не трябва да бъдат толкова разединени.

"Изпълнителната власт в близките година - година и половина си има своя ясен състав и премиер и мисля, че всякакви анализи в момента са прибързани. Изпълнителната власт се формира от победителите на изборите, така че който я иска тази власт, трябва да се постарае първо да спечели вота на гражданите", заяви президентът.

Според него АЕЦ "Белене" е един изключителен проект и това, че правителството не го реализира, значи проблемът е в управляващите и липсата им на компетентност. Първанов поясни, че "Белене" е необходима не само на българската икономика, а за да може и страната ни да присъства на енергийният пазар. Той бе категоричен, че руските реактори, които са за "Белене" ще бъдат продадени на турската страна.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в коментира и скандала, който се развихри около агентурното му минало през 2006 година преди президентските избори. Той припомни, че тогава веднага е била качена папката за Гоце на сайта на президентството и всеки един български гражданин е можел да прочете документите.

За двата си мандата съм направил дребни компромиси много, но голям компромис с принципите си никога не съм правил, съобщи Първанов.

Той заяви отново, че е доволен, че е бил президент в едни успешни години за България. "Неуспехите нека да ги търсят моите опоненти, но не успяват да ги намерят ", каза държавният глава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6067 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ГЕРБ

2012.01.25 | 11:59

8
ОТ СЪРЦЕ ТИ ГО ЖЕЛАЯ -ГОЦЕЕЕЕЕ- ДОКАТО ТИ СИ В ПОЛИТИКАТА БОЙКО ДА ТИ Е КОШМАРА -СПОКОЙНО ДА НЕ СПИШ ВЕЧЕР
Чао

2012.01.18 | 13:49

7
"Неуспехите нека да ги търсят моите опоненти, но не успяват да ги намерят ", каза държавният глава. Нахален и брутален самохвалко, без капка самокритичност !!!
владо

2012.01.18 | 13:49

6
Умря ли циганката ,че агента Гоце сам се хвали???????Или като истински КОМУНИСТ е на принципа ,че 1 лъжа повторена 100 пъти става истина!България излезе от комунистическия колапс на Виденовата зима благодарение на Костов и Сакскобурготски, тогава се и подготвиха условията и договорите за присъединяването ни в Европа! Гоце няма никакво участие и в двете,няма кво да си пише заслуги- президента е бутафорна личност в българската политика и няма почти никакви функции!. Колко е "народен" пролича при Тройната ограбителница, когато и дума не каза въпреки многобройните кражби, заменки и далавери на гейСергей и Доган, щото явно крадоха неговите другари! Дори едно- "абе не е редно" не каза за 1 милион комисионна за Доган- мълча си кат путьо и изведнъж не се спря като дойде новото правителство, уж "народния" президент!Лиза руски гъзове за Александруполис, въпреки че всички експерти казаха, че не е рентабилен и изгоден за България, но нали така е свикнал! Никъде не го каниха, щото не могат да понасят лъжовни комунисти, аааа да - ходи в Узбекистан да браконерства архари! И не спира да се хвали колко "велик" призидент бил - типично за комплексиран,безидеен и самовлюбен агент от ДС- просто и зализано червено конте- надали ще липсваш толкова на хората - виж на кралите червени и турски манафи може би да!
mani

2012.01.18 | 01:16

3
Някой се бори за пържолка, като повтаря едни и същи глупости с надеждата да се превърнат в истина след стотния път, а ? Не се пъни толкова, кучкаря обича само породисти псета ! За помиярите няма пържолки !
джъдж

2012.01.18 | 13:49

5
Да си кажем сбогом с онази любов ,без която навярно не можем. Айде Гоце ,измитай се от Президентството и престани да си правиш самореклама - всички знаем ,колко струваш /т.е. - нищо/.
Gocko

2012.01.18 | 13:49

4
Абе Гоце, кажи тогава защо липсваха половината страници от досието. Ти за малоумни ли ни имаш ?
Val

2012.01.18 | 01:15

2
Komuniagata bil dovolen,che bil prezident v USPESHNI godini za Balgaria))))) Koe mu e uspeshnoto drugario Prezident? Che sme posledni i nai-bedni v Obedinena Evropa? Che naroda ti umira ot glad,pensionerite niamat pari za lekarstva,narko baNDI IZVARSHVAT POKAZNI UBIISTVA i troviat decata ni s narkotici,che sme na parvo mesto v Evropa po kolichestvo prostitutki na glava na naselenieto? Che korupciata e etalon za Balgaria?Che 1 milion nai-sposobni hora izbigaha za da mogat da izdarjat rodninite si v BG? Ti govedo komunistichesko,taliban balgarski vlezni v carkva i se pokai zashto si se rodil na tozi sviat!!!! Svinia ruska!!!!
l

2012.01.17 | 21:43

1
moje li to4ka mersi :):) http://nagradite.bg/vote/olgrap-14205.html

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини