ГЕРБ не очакват сериозни протести срещу промените в екозакона (видео)

  • 13 юли 2017 12:19

  • 3320
  • 1
ГЕРБ не очакват сериозни протести срещу промените в екозакона (видео)
© Булфото (архив)

ГЕРБ не очаква да има сериозни протести във връзка с въвеждането само на едноинстанционно обжалване на Оценката за въздействие върху околната среда за инвестиционни проекти по обекти с национално значение.

Сред вносителите на промените в екозакона са шефът на правната комисия Данаил Кирилов и Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, председател на комисията по околна среда и води. Двамата заявиха в кулоарите на парламента, че не става въпрос нито за Банско, нито за природните паркове. Промените в закона засягат само около десетина обекти, като магистрали, летища, жп линии, пристанища и подобни с национално значение.

"Обструкции очаквам, нормално е. Има заявления в тази посока, но не очаквам сериозни протести в тази връзка", коментира Данаил Кирилов. "Ако има атака, тя ще е изцяло конюнктурна и съобразно интереса на едни дежурни жалбоподатели", направи намек той за екозащитници и зелени грантаджии.

"Субекти, които очевидно черпят сила от законодателната възможност да обжалват непрекъснато", заключи по адрес на "дежурните жалбоподатели" депутатът от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3320 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Спрете магистралите

2017.07.15 | 09:51

1
НАй жестоко вредни съоръжения в момента са МАГИСТРАЛИТЕ>Терористи на власт принудиха милиони водачи на МПС да увреждат жестоко земята ни денем и нощем с тежко вредни скенери монтирани вместо доказано безопасни жълти фарове.Уврежданията са зверски нелечими..подав а охран

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини