Волен Сидеров : Приватизацията на енергото е чиста перверзия

  • 13 януари 2012 10:30

  • 1147
  • 0
Волен Сидеров : Приватизацията на енергото е чиста перверзия
©

Емисари на ГЕРБ са обиколили Европа, за да продават държавния дял в ЕРП-тата, заяви Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в рамките на парламентарния контрол. Според лидера на националистите за това са били изхарчени повече от 200 000 евро за енергиен туризъм, вместо да обявят договорите за приватизация за нищожни.

Перверзия е да наречеш приватизация продажбата на енергийните дружества на австрийска общинска фирма каквато е ЕВН и чешка държавна компания каквато е ЧЕЗ. Сидеров се позова на одитен доклад на ДКЕВР, според който от трите ЕРП-та са извършени нерегламентирани разходи и от трите дружества през периода 2007-2010 г. както следва ЧЕЗ 166 млн лв, ЕВН 162 млн, както и ЕОН 123 млн лв.

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко отхвърли обвиненията, че хора на ГЕРБ са обикаляли Европа, за да осигурят приватизацията на държавния дял на ЕРП-тата. Това са експерти, които са компетентти в областта си, освен това средствата не са 200 000 евро, а 45 000 евро, подчерта През декември са направени презентация в Лондон Цюрих и Франкфурт – целта е да се направи най-висока цена, обясни Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Превъзлагането на услуги вече е допустимо само по Закона за обществените поръчки. Регулаторния одит на трите ЕРП-та е констатирал нарушения, възоснова на които са глобени 3,010 млн.лв. ЕОН приключи на загуба 2010 г Държавата няма да се оттегли от приватизационните процедури, тъй като вече постигнахме с 20% ръст на цената ог държавния дял в сравнение с първоначалната оценка.

Последвайте канала на

Novini.bg
1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини