София е домакин на конференция за отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания

  • 07 юли 2017 10:53

  • 919
  • 3
София е домакин на конференция за отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания
©

София е домакин на конференция за отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания. Събитието е под патронажа на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, информираха от прессекретариата на държавния глава.

Конференцията е в понеделник от 10.00 часа в Централния военен клуб. Тя е първата в Европейския съюз, посветена на новия Европейски фонд за отбрана, чието сформиране предстои да бъде гласувано в Европейския парламент.

Специално участие в конференцията ще има Елжбета Биенковска - европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, Хорхе Домек- изпълнителен директор на Европейската агенция за отбрана (ЕАО), вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, колегите му Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Комисар Биенковска и нейният екип, както и Хорхе Домек и представители на ЕАО, ще представят пред участниците във форума дейността на бъдещия Европейски фонд за отбрана. Основната цел на Фонда е да подпомогне по-ефективното изразходване на средствата за изграждане на съвместни отбранителни способности, повишаването на сигурността на европейските граждани и да насърчи изграждането на конкурентоспособна и новаторската индустриална база.

Конференцията ще включва два дискусионни панела с участието на представители на Европейската комисия, държавните институции и бизнеса, в рамките на които ще бъдат обсъдени насоките за развитие на българската отбранителна и аерокосмическа индустрия, както и възможностите за включване на европейските и националните финансови инструменти в подкрепа на тези сектори.

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на очаква представянето на Европейския фонд за отбрана в София да подпомогне националната отбранителна индустрия, научният и изследователски потенциал да намерят своя път за ефективно интегриране и коопериране с европейските научни и индустриални структури, работещи в сферата на отбраната.

Последвайте канала на

Нора Виткова
919 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.07 | 11:13

3
Под патронажа на Радев нищо свястно не може да стане.

2017.07.07 | 11:08

2
Фатмашката индустрия и изследвания в България

2017.07.07 | 11:07

1
НЯКОИ СТРАНИ ПРОИЗВЕЖДАТ КОМПЮТРИ, ДРУГИ ПРАВЯТ КОНФЕРЕНЦИИ ЗА КОМПЮТРИ

Добави коментар

Водещи новини