Огнян Герджиков за изтребителите: Посъветвахме се с президента Радев като вещ в тази материя

  • 27 юни 2017 20:37

  • 7595
  • 4
Огнян Герджиков за изтребителите: Посъветвахме се с президента Радев като вещ в тази материя
© Булфото (архив)

"Съгласен съм само отчасти с изказванията относно решението за поръчката за изтребителите. Нека да се провери, нямам против такива проверки, комисията е назначена от предишния кабинет. Спазвайки пътната карта се посъветвахме се с президента Радев като вещ в тази материя. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ бившият служебен премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

"Той потвърди, че трябва да побързаме с решението, защото гоним срокове", призна той.

"Решението беше единодушно прието", добави той и допълни: "Експертите са назначени от предходния кабинет. Ще се изненадам, ако се открият пропуски в решението. Няма проблем сегашното правителство да преговаря и с останалите класирани участници в предложението. Има геополитика във взимането на решение за покупка", смята Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

Запитан за споровете за състоянието на оградата, Герджиков заяви, че по време на управлението на служебния кабинет са получени сигнали за проблеми с оградата и са разпоредени проверки, но не са били открити никакви сериозни нарушения. "Не е хубаво в едно демократична общество да има скандали, но те са факт", каза още Герджиков.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7595 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хибридни болшевишки гниди

2017.06.28 | 09:01

1
Всичко е ясно : -- Решетниковския фаворит е лобирал и е настоявал за " Грипен " -- между слепците и едноокия е цар .
гнида си ти

2017.06.28 | 09:02

4
Преди да стане президент, Радев е минал по цялата стълбица от военното училище до командир на военно въздушните сили - е ако има по-компетентен в областта на бойната авиация то това едва ли си ти, гнидо! А и само за сведение - Грипените ще са чисто новички, докато офертата на П

2017.06.28 | 09:02

3
Аха, лобирал е, щото "Грипен" е дъщерна фирма на МИГ, а Решетников е мажоритарен собственик в комбина с Путин.
Модератора е педал и боклук

2017.06.28 | 09:01

2
А МЕЖДУ ПЕДАЛИТЕ ЦАР СИ ТИ МЪДЕ ТОРЕ ,ЩОТО СИ ДУПЕН НАЙ-МНОГО И ОТ ЧЕРНИЛКИ И РЯЗАНИ АНАДОЛЦИ С КРИВИ ПИШКИ ,КАТО ЯТАГАН..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини