Увеличението на пенсиите скара депутати на ГЕРБ и БСП

  • 22 юни 2017 07:27

  • 11409
  • 3
Увеличението на пенсиите скара депутати на ГЕРБ и БСП
©

Вчерашното предложение за увеличение на пенсиите беше прието с единодушие от всички депутати. Това показва, че всички парламентарни групи са съгласни с него. Това коментира депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова в ефира на БТВ.

„Не сме съгласни с това предложение, защото поставя пенсионерите в неравнопоставеност. Ние подкрепяме всяко едно повишаване на доходите на пенсионерите. Ще предложим минимална пенсия 300 лева и преизчисляване на всичко останали пенсии“. Това коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в същото предаване.

Ангелова подчерта, че те имат дълг към техните майки и бащи. „За съжаление те са принудени да носят негативите от последните фалити“, допълни Ангелова. „Хората нямат къса памет“, обърна се тя към колегата си. Гьоков напомни, че по време на тройната коалиция пенсиите са били увеличени, макар и в края на мандата.

„Положителният ефект на това, което всички гласуваха вчера ще засегне 800 000 българи. Това увеличение не е еднозначно. От началото на годината предприехме увеличение по т.нар. швейцарско правило. В нашата управленска програма сме заложили увеличение на пенсиите, но това трябва да стане поетапно. БСП иска да се увеличат шоково всички пенсии. Ние обаче държим за спазването на бюджетната дисциплина“, увери Ангелова.“ 100 млн. лева са предвидени за увеличаването на минималната пенсия идват от излишъка в бюджета и по-високите приходи“.

На въпрос кога ще се стигне до актуализацията на останалите пенсионери, от ГЕРБ посочиха, че това увеличение ще засегне 35%.

Според Гьоков 2 милиона пенсионери няма да получат увеличение на пенсиите си. „Идеята на нашата подкрепа е заради социалното положение и второто е, че управляващите ще увеличат и на останалите“.

„ГЕРБ никога не е обещавала 300 лева минимална пенсия“, напомни Ангелова. „Това беше предложение на ОП“.

„Парите, за да стане 300 лева минималната пенсия могат да се вземат от излишъка“, предложиха от БСП. От ГЕРБ попитаха откъде ще се вземат тези пари - от образованието ли, от здравеопазването ли? Ангелова добави, че това е популизъм. Според нея държавният бюджет е като семейния. „Вие обещавате без да можете да си направите сметка на парите. Ние още плащаме дълговете натрупани от правителството на Орешарски“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11409 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.25 | 18:48

3
ЕХ ТОЯ ОРЕХАРСКИ ..ОДЪРТЯ И ПОБЕЛЯ И ОЩЕ ГО ПОЛЗВАТ ЗА САПУН ..МИЯТ СИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ ГРОБ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ И ПРОКЛЕТИЯ САПУН СВЪРШВАНЕ НЯМА....

2017.06.25 | 18:47

1
ГЕЙБЕРСКИ БОКЛУЦИ ЩО ОБЕЩАВАХТЕ МИН. ПЕНСИЯ ОТ 300ЛВ.,КАТО НЯМА ПАРИ.ЗАЩОТО СТЕ ЛЪЖЛИВИ ГАДОВЕ.
ТЕРМИНАЛ 1 (за 2 няма пари)

2017.06.25 | 18:48

2
Няма пари, защото натискат заплатите надолу... Нали това са обещали на господарите си... Кръгли идиоти...

Добави коментар

Водещи новини