Джема Грозданова се срещна с шефа на външната комисия в ЕП Дейвид Макалистър

  • 21 юни 2017 18:35

  • 1047
  • 1
Джема Грозданова се срещна с шефа на външната комисия в ЕП Дейвид Макалистър
© ГЕРБ

Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова се срещна с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Дейвид Макалистър, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В Брюксел двамата обсъдиха общите действия на българския парламент и ЕП във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС. "Важно е да се намери подходяща форма на засилено сътрудничество между националните парламенти и ЕП. Затова България ще предложи промяна в установените процедурни правила за провеждане на традиционните интерпарламентарни конференции по време на всяко ротационно председателство с цел по-резултатен дебат и отразяване мнението на гражданското общество", заяви по време на срещата Джема Грозданова.

Обсъдени бяха и основните теми, които ще попаднат в дневния ред на Интерпарламеннарната конференция по обща външна политика и политика за сигурност в София през 2018 година като европейската перспектива на Западните Балкани, Брекзит, подготовката на българската позиция по сценариите за бъдещето на ЕС, националната ни позиция по кохезионната политика и възможността България да активира работата по Дунавската стратегия и Черноморската синергия. В хода на разговора стана ясно още, че по време на българското председателство на ЕС ще се придвижват досиетата, свързани с енергийния пазар, дигиталния пазар и Брекзит. Очаква се също през пролетта на 2018 година да се приеме и новата Многогодишна финансова рамка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1047 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.22 | 07:56

1
БОКОЛАНДСКИ СЛУГИНАЖ

Добави коментар

Водещи новини