Руският депутат Карпов се срещна с председателя на парламента (снимки)

  • 16 юни 2017 15:21

  • 2636
  • 1
Руският депутат Карпов се срещна с председателя на парламента (снимки)
© НС

Председателят на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в разговаря със световния шампион по шахмат Анатолий Карпов. Гостът, който е депутат в руската Държавна дума, е в България по покана на председателя на Парламентарната група на коалиция „Обединени патриоти“ Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Сигурно в политиката много Ви помага това, че можете да мислите с няколко хода напред, обърна се Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в към госта. Не знам дали ми помага, но със сигурност не вреди", отвърна Анатолий Карпов.

"За мен е чест да посрещна в Народното събрание трикратния световен шампион по шахмат", каза на срещата председателят на парламента Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Той отбеляза, че се възхищава и оценява много високо таланта и впечатляващите партии на гросмайстора. България има своите световни шампиони в шахмата, страната ни има традиционно добро представяне в този спорт, подчерта Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Анатолий Карпов благодари за сърдечния прием и подчерта, че е тук за откриването на три нови шахматни школи в различни български градове. Такива вече работят в Албена, Бургас и София, уточни той. Анатолий Карпов отбеляза, че Европейският парламент е приел програма за развитие на шахмата в европейските градове и посочи, че създаването на шахматни школи в България може да направи страната ни лидер сред европейските държави по този проект.

"Страните ни са свързани от общо историческо минало и нашите усилия трябва да бъдат насочени към задълбочаване и разширяване на сътрудничеството", отбеляза председателят на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

В срещата участваха председателят на Групата за приятелство България-Русия Красимир Велчев и председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Председателят на парламента връчи на Анатолий Карпов голям почетен плакет на Народното събрание.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2636 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сесесере УМРЕ комунизма УМРЕ рублата УМРЕ АМИ СЕГА

2017.06.17 | 12:21

1
???????????????????????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини