Николай Нанков: Има осигурено финансиране за участъка Русе-Бяла

  • 26 май 2017 09:42

  • 2128
  • 0
Николай Нанков: Има осигурено финансиране за участъка Русе-Бяла
© Булфото (архив)

Приоритет на правителството и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е изграждането на безопасна и модерна инфраструктура. Правителството предвижда изграждането на магистрала, която да заобикаля опасния участък Русе-Бяла. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е относно етапите на изграждане на високоскоростния път Русе-Бяла в рамките на парламентарния контрол.

Участъкът е част от транспортен коридор номер 9. Към момента се изготвя идеен проект. От представените варианти в МРРБ е избран един. Предстои да се направи оценка за въздействие на околната среда и едва след това да се изготви експертна оценка от АПИ и след това да започне строителство“, увери регионалният министър.

От думите му стана ясно още, че вече има осигурено финансиране за този участък, който е известен с множеството катастрофи и жертви.

Предстои избор на изпълнител на проекта, одобряване на техническия проект, избор на терен и същинско строителство“, каза още министър Нанков.

От БСП изразиха задоволство, че въпросният проект е един от трите приоритетни за правителството и настояха да се посочат срокове за финализирането му.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини