Изслушват вътрешния министър в парламента

  • 05 юни 2017 16:16

  • 2739
  • 0
Изслушват вътрешния министър в парламента
© Булфото (Архив)

Вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 ще бъде изслушан в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Заседанието е насрочено за сряда от 14.30 ч.

Изслушването идва на фона на последната терористична атака във Великобритания. Освен това този уикенд обществото бе потресено и от смъртта на 10 нелегални мигранти, които загинаха на пътя, докато 16 годишен ги превозваше в микробус. Този случай породи въпроси около каналите за превеждането на чужденци рез България.

В комисията депутатите ще разгледат и промените в Закона за движение по пътищата, внесен от Цветан Цветанов и група народни представители.

Междувременно тази седмица народните представители от ресорната комисия ще изслушат и Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Тя ще информира депутатите за постигнатия напредък в подготовката за председателството.

Друг министър - Красимир Вълчев, също ще отговаря на актуални въпроси в Комисия по образование и наука. Същия ден социалната комисия ще изслуша и Бисер Петков.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини