Командироват близо 1000 полицаи по морето (видео)

  • 02 юни 2017 10:14

  • 3559
  • 1
Командироват близо 1000 полицаи по морето (видео)
© parliament.bg

По Черноморието голяма част от икономиката е свързана с туризма, който бележи ръст през последните години. За хората там приоритет е сигурността на туристите. Това каза по време на парламентарния контрол депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев.

Черноморските градове са притегателен център на криминалния контингент, отбеляза той и попита министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 каква е готовността на структурите на МВР за обезпечаване на летния туристически сезон.

Вътрешният министър каза, че има създадена организация да се продължи работа по създадения добър модел на работа в областните дирекции. Има изготвен план за осигуряване на безопасността на черноморските градове. Ще продължим и работатата по противодействие на търговията с контрабандни стоки, заяви Радев. Той съобщи, че по морето ще бъдат командировани 946 полицаи за летния туристически сезон.

Ще продължим практиката на съвместни наряди с европейските ни колеги. Ще има специални бланки за подаване на сигнали за престъпления. Те са преведени на немски, английски френски и руски език с цел да послужат и при извършване на престъпление срещу чужденци, посочи министърът на вътрешните работи.

В Гранична полиция е създадена организация за нормална пропускателна способност. Предвид усложнената международна обстановка на летищата във Варна и Бургас има създадена организация за противодействие на терористична дейност. При пристигане на круизни кораби на морските пристанища се извършва физическа проверка на всички превозни средства в района, каза още Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3559 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.02 | 10:58

1
ДА СИ ВЗЕМАТ ПЛУВКИ ..ИНАК ПО ОРГАНИЗЪМ И С МАЛКИ ПАЛКИ ..НЯКАК СИ НЕ Е ЕСТЕТИЧНО..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини