Екатерина Захариева разкри какви са ни отношенията с Кюрдистан

  • 03 юни 2017 13:05

  • 7509
  • 7
Екатерина Захариева разкри какви са ни отношенията с Кюрдистан
© Булфото (Архив)

България традиционно има добри отношения с иракски Кюрдистан, но страната ни е не е поемала военни или политически ангажименти към автономната област, заяви в предаването "Седмицата" по Дарик радио вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Думите й са в отговор на изявление на депутата от БСП Елена Йончева, която инициира питане към премиера Бойко Борисов за срещата му с държавния глава на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани миналата седмица. Припомняме ви, че журналистката обяви, че е научила за срещата от нейни иракски колеги и липсата на информация пред българските медии, според нея, будело съмнение.

Обещала ли е България военна помощ на иракската автономна област Кюрдистан?

"Ако е вярна информацията в техните медии, че се е говорило за предоставяне на военна помощ от наша страна, че са водени разговори за признаване на референдума, обществеността трябва да знае, трябва да бъде информирано Народното събрание и да има дебати", посочи вчера депутатът.

Екатерина Захариева посочи, че България поддържа добри отношения с иракски Кюрдистан, дори страната ни има търговско представителство там. Провеждани са срещи и с редица техни министри по въпроси, свързани с икономиката, земеделието и туризма.

"Миналата година през май е заседавал Съветът на външните министри в Европейския съюз. България също е имала свой представител. Всички заедно с изготвили заключение за ситуацията в Ирак. То сочи, че се подкрепя единен Ирак и усилията на правителството за реформи. Счита се още, че провеждането на референдум за Кюрдистан е вътрешна позиция на Ирак. България не е взимала никакво друго отношение по темата и няма как да се намесва в такъв вътрешен въпрос", категорична бе Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. "Каквото и да пита Елена Йончева, няма как да кажем, че нещо се е случило, при положение, че не е така", добави в заключение тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7509 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.05 | 09:09

7
соросоиден слугинаж от БОКОЛАНДИЯ
FM

2017.06.04 | 09:34

1
Наркотици срещу оръжия.

2017.06.05 | 09:09

6
А ПРИХОДИТЕ И ОТ НАРКОТИЦИТЕ И ОТ ОРЪЖИЕТО В КАСИЧКАТА НА ГРОБ И ПОСЛЕ КАЖЕТЕ ,ЧЕ БОКО НЕ СЕ ГРИЖИ ..ЗА БЪЛГАРИЯ..

2017.06.04 | 15:23

4
Тъпа кифла. А с Нубия ка сме!?

2017.06.04 | 15:23

5
А И НА ТЯХ ДАВАМЕ ОРЪЖИЕ В ЗАМЯНА НА ЧЕРНИ ХУЬО.ВЕ...ЗА ПЕДАЛИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ..
да ти го начукам в шибания заддник ..педал скапан

2017.06.04 | 09:35

3
да ти го начукам в шибания заддник ..педал скапан уродлива гербарска сган...

2017.06.04 | 09:34

2
Големия министър !!! Ха ха ха !!!!

Добави коментар

Водещи новини