Германският правосъден министър: Всички в ЕС виждат напредъка на България в съдебната реформа (снимк

  • 31 май 2017 15:59

  • 4971
  • 5
Германският правосъден министър: Всички в ЕС виждат напредъка на България в съдебната реформа (снимк
© Фейсбук

Напредъкът на България в областта на съдебната реформа е осезаем и това го виждаме не само в Германия, но се вижда и от останалите страни-членки на Европейския съюз. Радвам се, че Екатерина ще продължи да се занимава с реформата, защото именно тя я започна. С тези думи германският федерален министър на правосъдието и на защитата на потребителите Хайко Маас приветства в Берлин българския заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, съобщи Министерството на външните работи.

Министър Маас обеща, че германската страна ще продължи да помага с експертиза на българското Министерство на правосъдието във връзка с предстоящото Председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. Министър Захариева му благодари за отличното сътрудничество - Германия изпрати прокурор, който участва в експертната мисия за изготвяне на независим анализ на структурния и функционален модел на прокуратурата, а правосъдното министерство в Берлин обучаваше български юристи, един от които вече работи по въпросите на Председателството в сектор "Правосъдие" в постоянното ни представителство в Брюксел.

Хайко Маас помоли министър Захариева да информира министъра на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, че вратите на неговото министерство в Берлин са винаги отворени за нея и за нейния екип.

Маас и Захариева обсъдиха още редица въпроси от двустранен интерес, както и хода на актуалните досиета в областта на правосъдието, обсъждани от министрите на правосъдието на ЕС.

В рамките на официалното си посещение в Берлин вицепремиерът Захариева се срещна и с председателя на фондация "Конрад Аденауер" д-р Ханс-Герт Пьотеринг. "Високо оценяваме решителността, която срещаме във Ваше лице и от цялото правителство на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, относно ясната и безкомпромисна европейска ориентация на България", заяви Пьотеринг. Той с гордост изтъкна, че първият език, на който е била преведена автобиографията му, е бил български, и подари копие от книгата си на министър Захариева.

Двамата обсъдиха политическата ситуация в България и Германия, предстоящите парламентарни избори във федералната република, хода на съдебната реформа, актуалните събития в Западните Балкани.

Министър Захариева се срещна и с д-р Кристоф Хойзген, съветник на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се по външнополитически въпроси, и с д-р Уве Корсепиус, съветник на канцлера по европейските въпроси.

Константин Тодоров
4971 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
...

2017.06.11 | 21:15

5
Само дето тия които ползват системата не виждат напредък ама е важно външното мнение, какво разбират тия дет я ползват системата
зяпаща

2017.06.11 | 21:15

4
А българите в България - не - ЗАЩО ли?

2017.06.11 | 21:15

3
Я кажете къде точно да гледам за този напредък, че нещо недовиждам....

2017.06.11 | 21:14

2
Много як виц. Спуках се от смях............. Ха Ха Ха ха ха ха
hiram abif

2017.06.01 | 17:46

1
Как виждат нещо,което го няма?

Добави коментар

Водещи новини