Сергей Станишев: Стенограмата от КСНС ще покаже, че БСП спаси банковата система

  • 25 май 2017 13:19

  • 5452
  • 3
Сергей Станишев: Стенограмата от КСНС ще покаже, че БСП спаси банковата система
© Gettyimages

Лидерът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на изразява подкрепата си за позицията на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за разсекретяване на стенограмата от заседанието на КСНС на 29 юни 2014 г. Това се посочва в съобщение, изпратено от кабинета на Станишев.

Той припомня, че нееднократно и публично е имал такова искане, "защото темата е чувствителна за обществото". Засегнати са интересите не просто на вложителите на една банка, но и цялата икономическа и фискална стабилност на държавата, се допълва в съобщението.

"Публичността на тази стенограма ще направи ясна позицията на БСП в онзи момент, която единственa отстояваше националния интерес. Ние отидохме на заседанието с ясна цел - държавата да застане като гарант на банковата система, като се обявим срещу една авантюра с явни политически задачи. Заседанието бе не толкова за КТБ, колкото за рисковете пред цялата банкова система и икономиката. ГЕРБ и ДПС искаха да се въведе банкова ваканция, дори бе планирано извънредно заседание на Народното събрание, за да бъде гласувана. КСНС беше финален етап от десетдневни совалки и невероятен натиск за обявяването на "ваканцията", посочва Станишев.

Според него такова решение е щяло да изложи на огромен риск икономическата и фискалната стабилност на държавата; да се застрашат правата на милиони български граждани, а политически предизвиканата паника да срути банковата система у нас. БСП категорично се противопостави на това, се допълва в коментара на Станишев.

"За да защити българските граждани, моята партия направи тежки компромиси за своя сметка. Но благодарение на този щит България не рискува стабилността си и имиджа си на държава-член на ЕС с работеща банкова система. В противен случай, последиците за всеки българин и за държавата като цяло щяха да бъдат катастрофални."

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5452 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Реалист

2017.05.29 | 16:34

3
ХА...ХА...ХА...ХА.... Нагъл , по- нагъл , безскрупулен червен боклук . БСП УНИЩОЖИ банковата система още от първия изкуствен фалит при ЖАН ВИДЕНОВ . НЕЩАСТНИК КРАДЛИВ , ГЕЙ СМРЪДЛИВ

2017.05.29 | 13:05

2
БОЙКО ОГРАБИ КТБ СЪС ЦВЕТАНОВ
йокин

2017.05.26 | 13:09

1
То,гледам,сега сме цъфнали и вързали.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини