Станишев: Чуждестранните инвестиции в България се сринаха

  • 09 януари 2012 10:22

  • 989
  • 6
Станишев: Чуждестранните инвестиции в България се сринаха
©

Толкова нисък дял външни инвестиции в България не е имало от 1997 година.

Това каза в интервю за "Фокус" лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Потребление, инвестиции и износ са трите източника за ръст на икономиката, където правителството не се справя, смята той. „Не очаквам сериозен ръст на икономиката, въпреки прогнозите на г-н Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който за четвърти или пети път обяви край на кризата. За ръст на икономиката има три основни източника. Единият е потребление. Всички виждаме, че хората нямат пари, живеят все по-бедно. За какъв ръст чрез потребление може да става дума, след като правителството в своята политика просто замрази доходите, а в много отношения и ги намали – първо, защото инфлацията си върви и е около 12% за този период, това означава с 12% са по-бедни българите, при замразяване на доходите. Няма никаква политика поне за индексация на най-ниските доходи. Говоря за пенсиите, говоря за заплатите, в това число”, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

По думите му, вторият източник, това са инвестициите. „Външните инвестиции в България се сринаха, дори и в сравнение с 2009 г. Аз не говоря за 2007 г., за 2008 г. – онези върхове на външни инвестиции. Говоря за кризисната 2009 г., когато имаше три милиарда евро инвестиции. За изминалата 2011 г. те са някъде около 500 - 600 милиона евро. Толкова нисък дял от инвестиции в България не е имало от 1997 г.”, каза Сергей Станишев

Третият потенциален източник на растеж – това е износът. „При рецесията, която е завладяла страните от Еврозоната и голяма част от Европейския съюз, за какъв износ може да говорим, след като 60% от нашия износ е за ЕС? Затова, за съжаление, не очаквам сериозен икономически растеж в страната. А това се отразява и върху доходите”, каза лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
989 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
до 1

2012.01.10 | 18:13

6
Ти в коя психиатрия живееш?
kev1n

2012.01.10 | 18:12

4
СМЯХ! Тъпо манипулативно ... ;х Нищо от това което се казва не е вярно :) 1) доходите се дигнаха точно зареди инфлацията 1 път, сега април месец пак, и до края на годината още 1 път :) 2) износа е с 3о% ръст!! и бг е с почети положително търговско салдо, ако по времето на станишеф беше -5 или 6 млрд, сега то е -1 което означава че икономиката върви много нагоре. 3) когато институциите ги има, следва вътрешни инвестиции, т.е. от печалбата се реинвестира, което не означава че няма инвестиции, а че вече може да се инвестира и от печалба! ВСИЧКИ инвестиции привлечени по времето на станишеф сумарно, не могат да се сравнят дори с тази, която се случи в Ловеч! Благодарение на добрата политика на ББ. ( и гришата си има заслуга ) до 2 - 2,5 години бг ще бъде една прекрасна страна!

2012.01.10 | 18:12

5
Кевин, макар да си млада гербарастка надежда, имай предвид следното: 1. Научи се да се изразяваш логично. 2. Освен това е необходимо да освежиш знанията си по български език и граматика от 4 и 5-ги клас, че почЕти си ги забравил! 3. По същество - апологетиката ти е куха и фантасмагорична - в тази връзка да те питам дали виждаш да летят около тебе розУви слоновИ?-))

2012.01.10 | 17:08

2
От абсолютно всичко написано няма нищо вярно. Ама дори и на 1% няма вярно. Заплатите са се вдигнали заради инфлацията? Чудя се да се смея ли, да плача ли.
rossen4i4o

2012.01.10 | 17:08

3
от 10 000 фирми ако 50 работят почтено е успех , ако се говори за преминаващи сметки за изплащане на ддс това е друго , но влагането им в хипер маркети си е чиста проба наглост
Dyado pop

2012.01.10 | 17:07

1
---- Прикрепено писмо (Защо пускате Бради,за да сте по ВПЕЧАТЛИТЕЛНИ или да ги ползвате за Лигавници за Кебапчетата Събрани на задушниците.) ---- Подател: евгени славков До: sinod@abv.bg Относно: Защо пускате Бради,за да сте по ВПЕЧАТЛИТЕЛНИ или да ги ползвате за Лигавници за Кебапчетата Събрани на задушниците. Дата: Понеделник, 2012, Януари 9 11:51:51 ЕЕТ И ангелът казал: Защо търсите Живия при мъртвите,няма Го тука,Той възкрьстна !!! Дядо попе и вие всички млади и на средна възраст безумни попчета,чуйте.Когато Господ е описал всичките тези неща в евангелието и билблията,вие побързахте да напишете 1001 книги за да опровергаете Божията Истина и Я замените с попско-папските ви "истини",които не са нищо друго освен делата на "звяра".Казано е да не се правяат такива неща,но вие събирате от тук-там кокали принасяйки ги за поклонение,обаче това е гнусно в очите на Бога.Във вчерашното си интервю синеокия поп Николай просто се изходи в медийното пространство/и не случайно !!!/,защото вие нищо смислено не можете да кажете освен да бръщолевите.Днес в предаването "Отблизо" по БНТ една жена обясняваше как и на кой ангел и за какво да се молиме.Самата тя е заблудена,поради вашите 1001 книги,които нямат нищо общо с Словото.Къде Господ е казал,че трябва да се молим на ангели,човеци или пък на всякави идоли,каквито предлагате вие? Не каза ли Исус : "Аз Съм пьтят,истината и живота", и още :"Аз Съм добрият Пастир, и които дохожда,чрез Мене дохожда..." и още "Аз Съм вратата и които прескача портата,крадец е ...". Не се ли досещаш дядо попе за кой крадци говори Господ ?! Единият мерзавец се нарича вселенски патриарх,при все ,че е крадец,лъжец и с две имена,но и другия ватикански и той с две имена,даже и номер си има.Но и двамата изпълняват делата на Сатана,карайки хората да се молят на човеци,кости идоли и всевъзможни заблуди.Защо карате хората да се молят на дървени идоли, да неби Господ да е углошал ????! Защо карате хората да се молят на др.хора,които вече не са на земята,и конкретно на Мария майката на Исус,наричайки я богородица ?????! Този,Който основа небето,земята и всичко що е в тях и се нарича Исус,може ли някой да го роди и Го създаде ????! Когато възкрастна и Исус,не се ли яви първо на Мария-Магдалена и защо ?????! Не каза ли Господ,когато Му съобщили : Господи отвън те чакат майка Ти,братята Ти" А Той какво отговори: Ето,посочвайки учениците Си- тези които слушат и изпълняват Божията воля,те са Моите братя,майка и сестри !!! " Не каза ли така Господ,та вие променяте думите и волята Му ,зли попове и папи ????! Канонизирате, за да можете и вас си да канонизирате и поставяйи хората да ви вярват на сатанинските лъжи и държейки ги в заблуждение и зависимост.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини