Валери Симеонов: В момента по морето се назначава всичко, което мърда

  • 16 май 2017 19:13

  • 37930
  • 17
Валери Симеонов: В момента по морето се назначава всичко, което мърда
© БНТ

Поверените ми от премиера ресори са в отрасли, които са свързани с ангажиментите ми като вицепремиер по икономическата и демографската политика. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-министър-председателят и съпредседател на Обединени патриоти Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той ще наблюдава дейността на министрите на труда и социалната политика, на здравеопазването, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката и на туризма. Вицепремиерът ще координира работата на държавните агенции за българите в чужбина, за закрила на детето, агенцията за метрологичен и технически надзор, както и на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. В неговия ресор също са Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

Вече направихме среща с експерти по туризма, където очакваме 20% ръст тази година. В рамките на една седмица доста неща успяхме да подготвим и да променим, заяви Симеонов.

Той уточни, че идята му за облагането с данък на собственици на апараменти, с които се извършват туристическа дейност, не е насочена само към руснаци, а и към германци, както и българи. Те трябва да бъдат подложени на регистрационен режим и да бъдат обложени с данък, посочи вицепремиерът.

По-важен е въпросът обаче какви облекчения ще получат българските собственици на хотели и заведения по морето. Съвсем скоро ще започне действа т.нар. регистрационен режим, който дава възможност на собствениците да назначават хора от трети страни в рамките на 90 дена без трудово разрешение, тъй като търсенето на работна ръка в момента е огромно. Там в момента се назначава всичко, което мърда. Тази промяна помага страшно много на бизнеса. Хотелиерите и ресторантьорите са подготвили квалифицирани кадри, но спънките, свързани с издаването на документи, са големи, каза съпредседателят на Обединени патриоти. В момента пред нас е отворена една каса с пари, които ние трябва да вземем. А това е свързано със законовите промени, които трябва да бъдат направени, подчерта Симеонов.

По думите му, премахването на незаконните обекти в Слънчев бряг няма как да стане отведнъж. Той обаче увери, че събарянето ще продължи. Това е много важен въпрос, който трябва да бъде решен дори със законови промени – преместваемите обекти убиват туристическия бизнес, заяви Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Според него няма лобизъм в поправките в Закона за опазване на земеделските земи, внесени от Обединените патриоти и подкрепени единодушно в ресорната парламентарната комисия. Сега 30% от територията на България са извадени от евентуални инвестиционни интереси. Не защитавам презастрояването, но не съм привърженик на ощетяването на хората, на които държавата е взела парите, а им забранява да строят, подчерта вицепремиерът.

По думите му обвиненията от страна на ДПС, че Обединените патриоти не се приемат от Европейския съюз, са безпочвени. Това е измишльотина на хора, които останаха извън властта, заяви Симеонов.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
37930 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Моля

2017.07.02 | 16:22

17
Интересно с кои отбтуризмс се среща като най големите Тур оператори си нямат идея за тези срещи
hayabusa

2017.07.02 | 16:22

16
то и грух грух се ежеше миналото лято с една голяма червена шапчица. :)
алоооооо

2017.07.02 | 16:22

15
смешко, за една седмица много неща променил и затова щяло да има ръст на туристите от 20% Само дето повечето от записванията за летния сезон са от миналата година

2017.07.02 | 16:22

14
Едно лято няма да почивам, но и на българското черноморие няма да стъпя. Мръсотия и рекет спрямо българина. Научете се да посрещате туристи напр. от гърците и турците. Не е далече отидете и вижте.
321

2017.07.02 | 16:21

13
хотел до хотел по черноморието и изсечете всички дървета - АНТИПАТРИОТИ

2017.05.18 | 13:23

6
E nali ima imena na xoteli kato Oazis biich..,Paradaiiss..,shte si gi prestaviash durvetata i zvetiata i vsicko drygo...

2017.07.02 | 16:21

12
Bulgarska prostotia ...."Niamalo rabotnizi za moreto .."" ami kak shte ima kato vie se podigravate s tiax ynijavate gi i eksploatirate i za julti stotinki..ito tva v dobria variant..Ako ne gi zapalat nakraia i prebiat....Neshtastna durjava

2017.07.02 | 16:21

11
Бияча на бабички що не влезе в някое ромско гето да го видим какъв мъж е?
evreina

2017.05.18 | 13:24

10
simeonov e edin golqm primer za bay ganyo, provalitel na balgariq

2017.05.18 | 13:24

9
Вече всичко е ясно - няма ляво , няма дясно! Има само московски мекерета от ГЕРБ и БСП и техните ОФ-креатури! И Борисов на ГЕРБ, който се крепи на същите „патриотични” пръсти, на които се крепеше и Орешарски на БСП и ДПС…

2017.05.18 | 13:23

8
Още колко ли хотела си е направил Валери Симеонов, но за българина е бог.

Добави коментар

Водещи новини