Мустафа Карадайъ: Ще изхвърлим фашистите от властта! (снимки)

  • 13 май 2017 16:43

  • 17211
  • 36
Мустафа Карадайъ: Ще изхвърлим фашистите от властта! (снимки)
© ДПС

На 13 май в с. Руйно, община Дулово се проведе традиционен възпоментален митинг на по случай годишнината от мирните протести през 1989 г. в памет на жертвите на т. нар. "Възродителен процес".

На митинга присъстваха председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Янко Янков, Илхан Кючюк-председател на Младежко ДПС и евродепутат, Камен Костадинов-член на ЦОБ, Хамид Хамид-зам.-председател на ПГ на ДПС, Рамадан Аталай-народен представител от област Силистра, народните представители Велислава Кръстева, Джейхан Ибрямов, Ихсан Хаккъ и Танер Али, Насуф Насиф-областен председател на ДПС Силистра, Невин Хасан - народен представител в 43-то НС, Сезгин Галиб-общински председател на ДПС Дулово, ръководството на Младежко ДПС, общински кметове и общински председатели на ДПС, съобщиха от партийната централа.

В своето изказване в с. Руйно пред събралите се председателят Мустафа Карадайъ се обърна към събралите се членове и симпатизанти на партията за да подчертае особеността и важността на събитията през този месец „Май месец е особен за мюсюлманите, месец за равносметка. Месец май ни е нужен да потърсим баланса във всеки един от нас, да се върнем към онези периоди. Да си припомним т. нар „възродителен процес”, който стартира през 20 век, чиято кулминация беше през 1985 г. и краят дойде през 1989, когато ние мюсюлманите се обединихме под ръководството на нашия почетен председател д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

Карадайъ припомни каузата и ценностите на ДПС. „Всички заедно 28 години следваме една кауза едни ценности - толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. С тези ценности ние защитавахме нашите права, нашите имена, нашия език, нашата релия, нашата култура в нашата страна и с това дадохме тласък за демократичното развитие на нашата Родина.” Той допълни: Ние сме дали много на нашата земя и ще продължаваме да даваме, но няма да отстъпи от тези ценности.

Карадайъ категорично заяви, че в името на тези ценности няма да позволи разделение. „Никой нас не може да ни разделя и всеки, който се опитва нас да ни разделя, той е наш враг и ние ще се борим против него, каза още той.

Лидерът на партията отново припомни значимата роля на ДПС за европейското развитие на Турция и категорично опроверга изречените по време на кампанията лъжи. „Изговориха се много лъжи, че сме били против Турция, ние не сме против Турция, никога не сме били и никога няма да бъдем против Турция. Няма да застанем и против нито един друг наш съсед. Ние сме защитавали, посредством нашите евродепутати и наши представители на европейски форуми, светска демократична Турция, за да може да продължи своя европейския път на развитие, Турция с онези ценности на Кемал Ататюрк", категоричен бе той.

Карадайъ убедено заяви, че именно тези, които се опитват да разделят ДПС, носят отговорността за участието на националистите във властта. Той заяви „На база на дейността, на тези които идват от Турция да ни разделят, дойдоха фашистите на власт. Благодарение на тях днес те са във властта. Във властта са Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, който дърпаше безпомощните ни майки и бащи, и Волен Сидеров, който палеше молитвените килимчета на молещи се по време на петъчна молитва мюсюлмани", посочи още той.

"С лъжите си за грижата си за вас днес ГЕРБ правят същото, което едно време правеше Тодор Живков. Използват слабостите на някого и после се бият в гърдите, че са пазители на етническия модел", подчерта Карадайъ. "Колко мюсюлмански имена има в парламента ГЕРБ, попита председателят на ДПС и посочи - едно, това на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, който като министър закри турските театри, единият от които носеше името на майка му! Нас споделената болка ни държи заедно 28 години и няма да се откажем от ценностите, които ни събират и които споделяме. Няма да се откажем, докато не гарантираме мира и не изхвърлим фашистите от властта", категоричен бе той.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
17211 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2017.05.20 | 10:24

36
и тоя е ибал бойко курвата

2017.05.20 | 10:24

35
и тоя е ибал бойко курвата

2017.05.20 | 10:24

34
и тоя е ибал бойко курвата
всички са ибали бойко аналев

2017.05.20 | 10:24

33
и тоя е ибал бойко курвата
всички са ибали бойко аналев

2017.05.20 | 10:24

32
и тоя е ибал бойко курвата

2017.05.16 | 22:00

31
Какви фашисти го гонят тоя ? Да иде обратно при първобитния си султан и да му лиже краката. Тук няма работа за такива клоуни.

2017.05.16 | 22:00

30
Е, призна си най-после, че евродепутатите от ДеПиСету работели за турция, а не за БЪЛГАРИЯ. Главният прокурор няма ли да се сезира за това, че работят срещу интересите ни?!?!
yulia

2017.05.15 | 14:58

6
turciq mrazi DPS, bay ganyo ni6to ne 4atka, erdogan dori sloji zabrana za turciq na ahmed dogan i karadayi

2017.05.16 | 20:29

29
прозападните отрепки са фашистите, не патриоти и националисти
Крадай ъ

2017.05.16 | 20:28

28
Не беше ли подпомогнала ДъПъСъ с 1,6 млн. лв. фашистите от Атака веднага след създаването и?
bivsh atakist

2017.05.16 | 20:28

27
Voen Dolen e predatelska kurva,muser,svolo4 i otrepka.kak me zasyrbiavat rytsete kato mu vidia predatelskata nagla pirhedrolena mutra.tipi4en sluginaj v Bokolandia.

Добави коментар

Водещи новини