Румен Порожанов: Няма да бъда популист

  • 14 май 2017 20:19

  • 9493
  • 3
Румен Порожанов: Няма да бъда популист
© Канал 3

Аз няма да бъда популист, няма да има проблем с протестиращи, когато има тема, трябва да се комуникира. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 министърът на земеделието Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

"Затова има и екшън план. Министерството трябва да работи за институциите и да завърти оборота, ведомството е в тежко състояние. Очакванията са около 8 милиарда евро да влязат в сегашния програмен период. Има какво да се желае в доброто насочване на средствата. Сега е момента да се изчистят неефективните мерки на финансиране", допълни Порожанов.

По думите му новият земеделски бюджет няма да е 40% от общия бюджет заради Брекзит и миграционната политика. "Няма да се допусне неизплащане на средства заради излизането на Великобритания от Европейския съюз. Необходимо е засилване на производството. Възобновява се работата по Закона за храните и Закона за браншовите организации. Първо проведох среща с представителите на биологичния сектор", заяви Порожанов.

Според него е имало одит на Европейската комисия, който не е показал добри показатели за България. "Нормално за българския пазар е черешите и ягодите, внесени от други страни, да са на спекулативни цени, но това е само в началото на сезона. Дано тази продукция да бъде платена през данъчната система", каза още Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

"Държавата да изкупува частни имоти е стъпка назад. Незаконната сеч не може да бъде на 100% контролирана. Не е имало спиране на средства в предишния програмен период. Основен проблем винаги е било синхронизирането на българското законодателство с регламентите. Аз бях неудобен на поста в Държавен фонд "Земеделие заради икономически интереси, а не политически", коментира министърът на земеделието Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Снимка: Канал 3

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9493 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Агенция по храните

2017.05.15 | 10:27

3
Г-н Порожанов, а докога ще държите на поста вечно пияния директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил - Стоян Саев. Той и без това не ходи на работа. Толкова ли ГЕРБ няма специалисти та оставяте алкохолиците в Държавната администрация. Нали не сте по
bivsh atakist

2017.05.15 | 10:11

2
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

2017.05.15 | 10:11

1
няма да бъдеш / популист/ ? кога ? след 20 години ?

Добави коментар

Водещи новини