За 5 минути Марешки съобщи и отмени новина, бил нестандартен

  • 11 май 2017 13:09

  • 10815
  • 2
За 5 минути Марешки съобщи и отмени новина, бил нестандартен
© Иван Йочев

В рамките на 5 минути зам.-председателят на парламента Веселин Марешки съобщи, обясни и после сам отмени новина. Става дума за намерението му да строи 11 апартамента във Варна, които да бъдат дадени на млади семейства срещу 300 евро/кв.м. Малко след като разказа как си го представя, Марешки реши, че ще го съобщи отново, но не сега, а на 11 юли. А накрая обясни, че е нестандартен човек.

Повод за изявлението на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки беше вчерашното решение на временната комисия да му бъде свален депутатския имунитет. Сагата започна още миналия месец, когато главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в му поиска депутатската защита заради разследване срещу него. До днес Марешки отказваше да я даде, но днес сам се отказа от нея. Той е обвинен за причиняване на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

От изявлението му днес почти стана ясно, че ще съди България: "Това, че сега всички българи ще платите за това безобразие, което е направено, защото ние ще съдим държавата за вреди, това никой не го говори и не знам дали тези неща ви правят щастливи".

Така Марешки реши да премине към добрите новини – съобщи, че ще строи 11 апартамента за млади семейства на ниски цени от 300 евро/ кв.м.

"Има готов проект вече и започваме подбор на нуждаещи се и желаещи. Ако те са повече, отколкото трябва, ще видим какви да са критериите - деца, образование и може би накрая ще теглим жребий", каза той.

Само 5 минути по-късно зам.-председателят на парламента реши, че новината ще я съобщи, но не днес, а на 11 юли. Причината – въпрос дали има връзка между новата му идея и разследването срещу него.

"Отменям това предложение за 11-те апартамента, за да не звучи по този начин, ще го направя след 2 месеца, нека хората да чакат. Надявам се да няма други мероприятия срещу мен, за да може да не правите такива връзки. Ето, казвам, че след 2 месеца ще обявя това решение, ако няма други негативи срещу мен. Искам всичко да е публично и всички да са доволни. Ето, не съм го казвал това за 11-те апартамента, ще го кажа след 2 месеца - на 11 юли", каза Марешки, цитиран от Дарик.

Днес депутатите работиха цял час, през който решиха кой в коя парламентарна делегация да влезе.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
monstakilla

2017.05.16 | 05:29

2
nestandarten???????????

2017.05.16 | 05:29

1
Не е морално политик зам. председател да съди БЪЛГАРИЯ.

Добави коментар

Водещи новини