България ще избере жена за еврокомисар

  • 09 май 2017 09:11

  • 2203
  • 3
България ще избере жена за еврокомисар
© Getty Images (Архив)

Следващият български еврокомисар трябва да бъде жена. Това каза пред БНР вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. По думите му такива са очакванията на Брюксел.

В медиите вече се завъртя името на Мария Габриел като най-вероятният кандидат. Това се потвърждава и от казаното от Дончев, че е добре бъдещият ни еврокомисар да е настоящ евродепутат, за да познава добре европейските институции. На първото заседание на новия кабинет утре ще бъде обсъдена кандидатурата на еврокомисар. Възможно е да бъде обявено и конкретното име. Очаква се еврокомисарят ни да е с ресор "Дигитализация".

Междувременно вицепремирът отхвърли опасенията, че страната ни може да загуни евросредства. Той успокои, че няма да има спиране на програми.

"Това вероятно е някакъв остатъчен травматичен рефлекс от 2009 година, където, мине се, не мине, все някой плаши какво ще ни спрат и какви ужасии ще последват от това, какво сме усвоили и какво не сме усвоили", коментира още той.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2203 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.09 | 11:36

3
Само не ми казвайте че ще е някоя от кукувиците Кунева Деси кавала Кристалина Бокова Фиодосова и тн.
след кунева

2017.05.09 | 11:36

2
редно е пак да бъде жена на този пост.

2017.05.09 | 11:35

1
Значи квалификацията и способностите са без значение, важното е да бъде от определен пол. С това средновековно мислене на Европа не й остава много.

Добави коментар

Водещи новини