Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Азербайджан

  • 04 май 2017 12:32

  • 1860
  • 1
Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Азербайджан
© Булфото (архив)

От 5 до 7 май вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Азербайджан за участие в Световния форум за междукултурен диалог, който ще се проведе в Баку, съобщиха от прессекретариата на президентството.

На 5 май българският вицепрезидент ще направи изказване по темата за предизвикателствата пред сигурността, борбата с екстремизма и ксенофобията. Тя ще вземе участие и в дискусиите, посветени на миграционната криза, предотвратяването на популизма и поляризацията, насърчаване на културния диалог.

На 6 май вицепрезидентът ще изнесе лекция пред студенти и преподаватели от Славянския университет в Баку, в който сред изучаваните специалности е Българска филология. В него се подготвят бъдещи дипломати и специалисти по международни отношения с профил „България и Балканите.“ Илияна Йотова ще дари книги на Центъра за български език и култура в азербайджанската столица, чиято дейност е фокусирана върху взаимното приобщаване на младите хора към културата, образованието и науката и усъвършенстването на учебния процес в областта на българистиката.

В рамките на посещението Илияна Йотова ще открие представителство на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата в Баку. Вицепрезидентът ще има срещи и в Академията на науките в столицата.

Организатори на форума са Азербайджан в партньорство с ЮНЕСКО, Алианс на цивилизациите към ООН, Световната организация по туризъм към ООН, Организацията на ООН за прехрана и земеделие, Съветът на Европа и Ислямската организация за образование, наука и култура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1860 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.04 | 15:05

1
ей , свиньо гнусна - там ще качиш още килограми , и на връщане може да плащаш свръхбагаж...

Добави коментар

Водещи новини