България и Азербайджан договарят сътрудничество

  • 26 април 2017 13:27

  • 977
  • 0
България и Азербайджан договарят сътрудничество
© novini.bg

Правителството одобри проекта на споразумение между българското МВР и Държавната гранична служба на Азербайджан за сътрудничество в областта на граничните въпроси и упълномощи министъра на вътрешните работи да проведе преговорите и да подпише документа.

Съгласно клаузите на споразумението, в рамките на своите правомощия двете страни ще си сътрудничат при защита и наблюдение на границите, предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани с нарушаването на гранично-пропускателния режим, приемане и предаване на нарушители на режима на влизане и пребиваване от и на други държави. Сътрудничеството ще се осъществява чрез обмен на информация, данни, законодателни и нормативни актове, организиране на срещи на експертно ниво в областта на охраната на контрола върху сухоземните и морски граници, както и провеждане на стажове и курсове за повишаване квалификацията на служителите.

Компетентният орган по изпълнение на споразумението от българска страна е ГД „Гранична полиция” на МВР, а от страна на Азербайджан – дирекция „Международни отношения” на Държавната гранична служба.

Последвайте канала на

Десислава Станева
977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини