Валери Жаблянов: Новата коалиция трябва да пребори паралелната държава

  • 19 април 2017 17:41

  • 1676
  • 9
Валери Жаблянов: Новата коалиция трябва да пребори паралелната държава
©

Според мен трябва да се отбележи, че законопроект за уседналостта няма, имаше само текст. Имаше едно обсъждане на текстове, които целяха промени в някои ключови закони в България на базата на тези прецеденти, които имахме в последната кампания. Това каза Валери Жаблянов, заместник-председател на 44-ото Народно събрание от ПГ на БСП в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Президентът постави темата на място с оглед на защитата на националната сигурност на страната“, добави той.

По думите му тук възниква по-големият въпрос: „Възможно ли е българската държава да допусне друга държава да влияе върху законите в страната? Всички сме свидетели какво стана в последната кампания турски министри в агитация за определена партия. Бяха направени опити в Турция за контролиран вот. Никоя уважаваща себе си държава не бива да го допуска“, подчерта Жаблянов.

Валери Жаблянов коментира и заявката на БСП да се справи с паралелната държава. „Това е една метафора на всичко, което наблюдаваме около нас и плащаме без да е регламентирано. Това са нелегалните структури на власт. Това се гради на основата на една хронична корупция. Ние показахме проблема, сега очакваме коалицията, която се формира да реши този проблем. Тук не става дума за политика, а за нашата държава. Схемата действа през всички тези години на прехода и започна с приватизацията“, коментира Жаблянов.

Новият зам.-председател на парламента коментира и бъдещата коалиция. „Политиката е предмет и на научни занимания. Ако погледнем статистиката след 1989 г. няма нито едно правителство, което да завърши мандата си. Това е така заради социално-икономическите кризи в България. Нарастването на мизерия в България води до отчаяние“, предупреди политикът.

Той добави, че се наблюдава все по-засилващата се роля на популизма в Европа. „Популизмът означава това, което иска народът. Политиката на икономиите и рестрикциите е банкрутирала. Политиката на свиване на социалните разходи бе преодоляна“, каза още Жаблянов.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1676 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.04.20 | 17:37

9
ще ви пребори не съ кахъри
Karo

2017.04.20 | 17:37

8
Нито са показали проблема нито как смятат да го решават. А паралелно означава нещо което се движи успоредно тоест им а пряка зависимост между двете паралелни държави, обяснение което не чух от въпросния господин.

2017.04.20 | 17:36

7
Жабешко -комуноидни скудоумия и червена диария .
321

2017.04.20 | 17:36

6
щом стигнахме до там и руските шпиони да ни дават якъл - значи този народ е много глупав - слуга на решетников, като курнелията
Умник Гюро

2017.04.20 | 17:35

5
Единствено отговорно поведение е терористичната организация БСП/БКП да се разпусне, а лидерите и да се тикнат по затворите за антибългарска подривна дейност.
Ьхьььь

2017.04.20 | 17:35

4
И този амбициозен селяндур от Радомирско (политолог!) се е забързал към висините на властта! Наглец, много на сериозно се вземаш! Само пригласяш на Краднелия и лъжеш виртуозно като нея!
Никаква търпимост към лъжи!

2017.04.20 | 17:35

3
А ти в коя паралелна реалност си, г-н червен политолог, който разбира от всичко?!?
clown007

2017.04.20 | 11:52

2
Другарят Жабленски да се образова малко , защото очевидно е , че за нашата политическа действителност в сила е второто тълкуванie на думата популизъм. ПОПУЛИЗЪМ - според тълковният речник: 1.Съвкупност от идейно-политически течения от радикален характер, които си поставят
clown007

2017.04.19 | 22:32

1
1.Съвкупност от идейно-политически течения от радикален характер, които си поставят за цел да се ръководят от "волята на народа" и да се осъществяват преки контакти с народните маси. 2.Примитивна политическа тактика, която има за цел да заблуждава и манипулира народните ма

Добави коментар

Водещи новини