Цвета Караянчева: ГЕРБ в никакъв случай няма да приеме подкрепа от ДПС

  • 19 април 2017 17:49

  • 6586
  • 5
Цвета Караянчева: ГЕРБ в никакъв случай няма да приеме подкрепа от ДПС
© БТВ

Номинацията беше приятна изненада и признание за работата ми в смесените региони. Радвам се, че партия ГЕРБ е оценила в мое лице труда на всички мои колеги. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, избрана за зам.-председател на 44-то Народно събрание, което започна работа днес.

По думите й парламентът трябва да конституира политиките, които правителството ще изпълнява. Важно е да продължим това, което започнахме в 43-то Народно събрание - реформите в съдебната система и образованието, да се работи за икономически ръст, който е много важен за увеличаването на доходите. Управленската програма е напълно изпълнима и ще помогне за 4-годишен мандат на правителството. Програмното управление показва, че вече сме на нов етап в политиката – в който могат да се постигат повече компромиси, заяви Караянчева.

Показахме, че не търсим власт на всяка цена. Това, което предстои да се реализира, е наистина добро. Поучихме се от грешките от предишното управление, подчерта тя.

Караянчева посочи, че ГЕРБ имат горчив опит от партньорството си с Реформаторския блок в предишния парламент. Мисля, че липсата на диалог и извиването на ръце няма да се повтори. Надявам се, че нивото на диалог с Обединените патриоти ще даде възможност да се реализира 4-годишен мандат. Имаме им доверие, след като така ни е наредил българския избирател и друга алтернатива няма. Хората се измориха от избори. Оттук нататък трябва да се търси разум и компромиси. Когато се правят разумни стъпки, нещата могат да се случат, заяви зам.-председателят на парламента.

Караянчева подчерта, че ГЕРБ са против въвеждането на уседналост за изборите, каквато идея лансира президентът Радев. Важно е да направим всичко възможно, за да привлечем дори и отегчените от полиитката хора пред урните, посочи тя.

По думите й ДОСТ и ДПС са едно и също. Те работят по един и същи начин. Притеснителното беше агресията, с която работеше ДОСТ на тези избори, но подобно нещо правеше и ДПС на предишни избори. Резултатът ни на вота показва, че ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони, заяви Караянчева.

Тя е категорична, че няма задкулисни уговорки между ГЕРБ и ДПС. Имаме точки, които съвпадат с техните и те биха гласували в пленарна зала по същия начин като нас, но коалиция с ДПС и подкрепа от тяхна страна не бихме приели в никакъв случай, каза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6586 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.04.21 | 10:22

5
Цвете, Цвете... Не разтягай локуми! Забрави ли за референдума? От вчера започна обратното броене на двете седмици на Слави! Нищо не е забравено... Ще ядете мекия!

2017.04.21 | 08:55

4
Какъв зам. председател може да бъде пък точно тая ??????????

2017.04.21 | 08:55

3
ясно , задкулисни договорки няма , а само софраджииски

2017.04.21 | 08:55

2
Тъпа,тъпа,много тъпа фитка!
sel4o

2017.04.20 | 06:02

1
Защо бе Цвети,нали това не партия забранена от закона, и за нея са гласували граждани и селяни на България, нали и те участват в политиката на тая шибана страна. Защо ако имате конструктивни идеи да не Ви подкрепят бе Ваше Величество, нали с тия хора си отраснала

Добави коментар

Водещи новини