Карадайъ: Няма да подкрепим краен национализъм във властта (видео)

  • 19 април 2017 10:59

  • 8112
  • 6
Карадайъ: Няма да подкрепим краен национализъм във властта (видео)
©

Искам да четитя от името на ДПС светлият празник на всички християни. Искам да вярвам, че религията може да бъде обединител и миротворец.

Това каза по време на откриването на първото пленарно заседание на 44-то Народно събрание председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. Тезата за обединението беше в основата на нашата предизборна програма. Това не само фрази и общи декларация. На Балканите и в света стават все по-тревожни неща. Разделението в обществото, създаването на неясни коалиции и езика на омразата не могат да водят до развитие и обединение. Ние сме последователни в своите решения, че крайният национализъм не е полезен за България. Необходимо е да посочим ясно националните приоритети и да положим всички усилия за тяхното реализиране. Трябва да върнем нормалността в управлението на държавата. Всички партии трябва да разчетат желанията на хората. Трябва да се сложи край на омразата. Не можеш да говориш за обединение и да отхвърляш част от цялото. Не можеш да говориш за европейско развитие и демокрация, а да ограничаваш права на хората. Не можем да подкрепим краен национализъм, категоричен беше Карадайъ.

Преговорите за правителство показват наличието на тежки договорки. Не трябва да има лъжи, демагогия, популизъм. Трябва да се създаде мнозинство на ценностна основа. Всеки трябва да знае, че когато се поема власт, се поема и отговорност. Трябва да сложим край на разделението и омразата. Те водят до нежалани резултати. Така не могат да се защитават национални приоритети. Трябва да има мисъл за общото. Гаранция за правилното развитие са евроатлантическите ценности. Бъдете силни и здрави. Да спасим България, завърши председателят на ДПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8112 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.04.27 | 02:13

6
АМА РУСКОТО ВЛИЯНИЕ ГО ПОДКРЕПЯШ НАЛИ ПРЕДАТЕЛ СКАПАН
аз

2017.04.27 | 02:13

5
като не ти харесва си бегай в скапаната Турция палячо такъв това вази за всички като не ви харесва марш от България
tz92

2017.04.27 | 02:12

4
Национализмът е вреден както за България, така и за света. Жалко, че само ДПС го осъзнава.
КОГАТО НЯМАШ

2017.04.20 | 01:49

3
БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНОСТ СТАВАШ ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТОЛЕРИРА РАЗЛИЧНА НАЦИОНАЛНОСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА.
НЕКАДЪРНОСТА И НЕГРАМОТНОСТА

2017.04.20 | 01:49

2
Е НОРМАЛНО ПРИ АНАДОЛЦИТЕ И ТЯХНОТО БАВНО РАЗВИТИЕ,КОЕТО Е НЕСЪВМЕСТИМО С БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ.СПИРАНЕТО НА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДА ВЪРВИ НАПРЕД,ЩЕ СЕ ОТСТРЕЛВАТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА.

2017.04.20 | 01:49

1
Не е ли чел Българската конституция,че нямаме автономия като майчината му родина и различните от Българина се разстрелват на улицата като врабчета.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини