Станишев: Няма натиск от Брюксел за коалиция ГЕРБ-БСП

  • 31 март 2017 15:35

  • 2867
  • 3
Станишев: Няма натиск от Брюксел за коалиция ГЕРБ-БСП
©

Няма натиск от Брюксел за коалиция ГЕРБ-БСП, коментира председателят на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пред журналисти преди заседанието на Националния съвет на БСП, на което ще бъдат анализирани резултатите от парламентарните избори, съобщава БТА.

"Още преди два дни говорих с лидера на БСП и й казах, че такъв натиск няма, поне не от страна на ПЕС", добави той.

Станишев предположи, че и за ЕНП ще бъде проблем, както и за социалдемократите в Европа, участието в управляваща коалиция на патриотите. Той отбеляза, че това се включва в един европейски контекст, в който крайните националисти водят политическа битка във Франция и Германия, и ако ГЕРБ направи коалиция с "Обединените патриоти", това ще постави редица въпроси пред ЕНП.

За Станишев коалиция ГЕРБ-БСП не е вариант. Не смятам, че БСП трябва да влиза в голяма коалиция, посочи той. БСП има основание за самочувствие и перспектива да има силно представителство в парламента и трябва днес да направим сериозен анализ на резултатите, добави Станишев. По думите му очакванията са били за още по-силен резултат. За мен е важно в следващите месец БСП да покаже инициатива, водеща роля във формирането на европейския дневен ред в България.

Относно възможността за съставяне на правителство, лидерът на ПЕС коментира, че с тази отговорност хората са натоварили най-голямата политическа сила. Важно е управлението да бъде проевропейско, мисля, че ГЕРБ имат затруднения в това отношение, добави той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2867 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2017.04.01 | 17:57

3
Долен Юдей и съветски агент!

2017.04.01 | 17:57

2
Мразен си - дори и от социалистите ... гаден плъх...

2017.04.01 | 11:49

1
боклук гнусен, изчезни в родната москва, ама хубаво в Европата, а?!?!

Добави коментар

Водещи новини