Яне Янев: Следващото правителство ще е визионерско, ще даде сигурност и успокоение

Трябва да имаме една по-дългосрочна опция. Следващото правителство трябва да е визионерско, да даде сигурност и успокоение на фона на това, което се случва в Европа. Това каза бившият съветник на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Яне Янева в ефира на БТВ.

По думите му намесата на Турция е показала какви опасности има пред страната ни. „Опитват се да дестабилизират региона, а това няма да е в полза на България“, каза той.

„Докато в България не се изкорени голямата корупция нещата няма да се оправят. Тези които говореха, че ще премахнат паралелната държава са тарторите й. Това са хората около Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Най-после в България хората да видят, че е потърсена отговорност на тези крадци, които откраднаха милиарди. За част от тях има образувани досъдебни производства. Тя е сложила не пръст, а цяла ръка върху съдебната система“, каза Янев. Той разкри, че докато е бил съветник част от заплатата му е била запорирана заради съдебните дела, които мафията водила срещу него.

„За разлика от много други, аз бях първия народен представител, който показа колко получават народните представители. Съветниците получават от 2000 до 3000 лева. Тези неща не трябва да се крият, защото това са публични финанси. Аз не съм като някои безличници и анонимници. Това е резултат на тотално сгрешения модел“, подчерта Янев.

Според него с подаването на оставката Борисов е постъпил правилно. „Той игра коректно и в резултат получи нов шанс. По отношение на коалиционните партньори на тези избори българският народ показа, че излюпилите се десни партии не могат да сформират една силна дясна коалиция. Нашият народ показа, че не се хвърля толкова много върху новите политически проекти. РБ нанесе непоправими щети в миналия мандат“, смята съветникът.

На въпрос дали ще го видим в парламента, Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, посочи: „Не мога да бъда един от безличните депутати. Когато се въведат мажоритарните избори, едва тогава“.


 

Коментари

  1. 2017.04.09 | 20:01
    На това леке миризливо кой му дава форум!?
  2. 2017.03.31 | 21:32
    Bokluk! Do onia den plue6e Bojko pod pyt i nad pyt,sega si mu "syvetnik"! Ako padne,ti si pyrvia,kojto 6te mu zabie noj v gyrba.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет