10 депутати от ГЕРБ глобени с 1000 лв. заради отсъствия

  • 04 януари 2012 10:41

  • 3071
  • 1
10 депутати от ГЕРБ глобени с 1000 лв. заради отсъствия
©

Няколко депутати от ГЕРБ са платили по 1000 лева глоба, понеже са напуснали пултовете си по неуважителна причина, след като са се регистрирали в пленарната зала.

Новината съобщи пред “Преса” шефът на парламентарната група на управляващите Красимир Велчев. Той категорично отказа да назове имената на кръшкачите. Били 10-има. Призна обаче, че мярката давала очаквания резултат.

Това са глоби, различни от налаганите по правилник за отсъствие. По устав глобява председателят Цецка Цачева в размер 2/3 от надницата за деня. “В нашата група отиваме по-далеч и наказваме тези, които се регистрират за заседание, а после безпричинно изчезват. Нека и опозицията направи същото”, апелира Велчев. От вътрешните си глоби миналата година депутатите от ГЕРБ събрали 65 000 лв., които дарили на болни деца. Тарикатите, които само се регистрират и бягат, не влизат в “срамната стена” на отсъстващите на сайта на Народното събрание. Там качват депутатите, които въобще не се явяват на работа, без да имат уважително обяснение пред Цачева.

Напоследък почти не идва на работа врачанският депутат от ГЕРБ Николай Коцев. Той има неизвинени отсъствия на 2-ри, 4-ти, 15-ти и 25-ноември. На 24-ти пък пропуснал без причина заседание на комисията “Антимафия”. Коцев често отсъстваше от тази комисия и по-рано, но това не се отбелязваше. Дори се наложи премиерът Бойко Борисов да го връща от магистралата при гласуването за скандалния хонорар на Ахмед Доган. Тогава Коцев дотича обратно в парламента и с неговия глас случаят отиде във ВАС, след което съдът оправда лидера на ДПС. Прз септември врачанският бизнесмен е пропуснал шест заседания на НС.

“Нямаше ме по лични причини, бях на лечение в чужбина”, обясил депутатът пред ежедневника.

Явлението “редовно отсъстващ” е изцяло ново за ГЕРБ. Доскоро Цачева извиняваше всички забежки на своите и така в позорния списък попадаха хора от опозицията. Ахмед Доган, който е идвал само веднъж на работа в 41-то НС, оглавява класацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
3071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.08 | 11:39

1
Лелеееее - Наказали вълка в случая Коцев да пази агнетата !!!

Добави коментар

Водещи новини