Андрей Новаков: България отново може да бъде индустриалното сърце на Източна Европа

  • 31 март 2017 14:36

  • 4406
  • 1
Андрей Новаков: България отново може да бъде индустриалното сърце на Източна Европа
© ГЕРБ

България все повече се приближава до това отново да бъде туптящото индустриално сърце на Източна Европа.

Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на обучение за български преподаватели, организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. По думите на Новаков все повече дадености са налице за възстановяването на българския индустриален капацитет - достъпно европейско финансиране, икономически ръст, ниски данъци и постоянно подобряваща се инфраструктура. Пред преподавателите от средни училища от София и София-област той изтъкна, че е изключително важно още в училищна възраст, учениците да получават базово обучение по финансова грамотност и предприемачество.

"Много скоро, по първата българска програма на Европвйския съюз - A.L.E.C.O., ще може да се кандидаства и да се обучава новото поколение предприемачи в България и Европейския съюз", поясни Новаков. Той допълни, че програмата ще бъде естествено надграждане за младежи, които още в училище и университета са показали афинитет и амбиции за развиване на предприемаческа дейсност. В рамките на конференцията стана ясно, че и в новия бюджет 2018 на Европейския съюз подкрепата за малки и средни предприятия ще продължи, а все повече инициативи за насърчаването на предприемачеството у младите набират популярност.

"Съвместната ни кампания с Джуниър Ачийвмънт за бизнес обучение на студенти се радва на интерес и считам, че част от тези, които успешно преминат курса на обучение, ще са сред хората, които ще създават нови български компании, нови работни места и все по-силна българска икономика, която ще ни даде конкурентно предмиство в региона", сподели Новаков. Той също така допълни, че в доклад, който предстои да внесе скоро в Европейския парламент, призовава за запазване на безвъзмездното финансиране за развиващи се региони, което е от ключово значение за България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.27 | 12:06

1
Мечти. Всичко е изпуснато още 1991-ва....

Добави коментар

Водещи новини