Румен Радев: Посочете ми неправомерни уволнения и ще поема отговорност за тях

  • 17 март 2017 21:01

  • 13888
  • 55
Румен Радев: Посочете ми неправомерни уволнения и ще поема отговорност за тях
©

Само безотговорни политици могат да блъфират, че цялата власт е в ръцете на президента. Това коментира президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в предаването Панорама. По думите му обаче в период на служебно правителство отговорността пада върху него.

Според него до сега правителството се справя добре. Бяха пресечени редица схеми, по които се ощетяваше държавата, каза той.

По думите му никой не е абонирам за властта, особено тези, които са съгрешили. Нормално е в такава ситуация хора да бъдат сменени, коментира Радев.

На въпрос дали е одобрил уволението на Гарелов, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви: Това е право на премиера, разбира се бях информират за това.

Посочете ми неправомерни уволнения, ще поема отговорност за тях. Дал съм категорични указания да няма уволения по политически причини, каза държавният глава.

На въпрос как стоят нещата със споразумението СЕТА, Радев заяви: "Казусът със СЕТА приключва още октомври миналата година, когато беше одобрен от миналото правителство и с ратификацията в Европейския парламент този февруари. Оттук нататък ще сезирам КС за законосъобразността за СЕТА.

Българският еврокомисар ще бъде посочен през май, ако дотогава няма избрано правителство, това ще го направи служебно правителство, каза още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите му, движението на различни скорости е факт и то не е от вчера. За първи път обаче започва да се говори открито за това движение, каза Радев. Това е повече психологическа промяна, смята той.

Трябва еврофондовете да бъдат преструктурирани, трябва да преструктурираме и нашата икономика, тя трябва да е инициативната, посочи Радев.

Държим да развиваме силни, добросъседски отношения с Турция, но в същото време намесата на Турция в изборите ни е факт, каза Радев. Той призова за повече спокойствие и да не се ескалират емоциите.  Ескалацията на напрежението по оста Турция - ЕС рефлектира най-силно върху нас, каза той. Ние очакваме по-бързо и солидарно решение за гарантиране сигурността на всички страни, посочи РАдев.

България трябва да има единна външна политика, а не въшни политики, заяви той.

Никой няма право на монопол върху истината - нито Запада, нито Русия, каза той.

За мен истинският патриот обича България, няма вторични белези на патриотизма, каза държавният глава. За един политик е недопостимо да обича друга държава, повече от България, каза той.

Трябва да създадем добра, справедлива среда тук, за да не излизат младите българи от България, каза Радев.

Имам желанието и намерението да се срещна и с Тръмп, и с Путин, заяви Радев и допълни, че не българският президент определя техният график.

Иска ми се държавата да си стои на мястото - това означава суверенитет, сигурност, справедливост. Това означава усилията на всички, а ролята на президентта е да обединява,, каза Радев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
13888 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар
f

2017.03.22 | 22:04

55
Президент на място. Изобщо не съжелявам, че го избрахме.
най-накрая

2017.03.22 | 22:00

54
Браво, Господин Президент!

2017.03.22 | 22:00

53
РАДЕВ 60 % ! ГЕРБ 30 % ! Затова вие на умряло тук един тъп простак от герп ! ГЕНЕРАЛЪТ летец е прав , а не мутромилиционера , червения агент Буда от Симеоново !
Оху Боху

2017.03.22 | 21:59

52
Този генерал-ефрейтор е един обикновен шофьор на самолет!

2017.03.22 | 21:59

51
Генерал Радев , всички , ама всички тикви на боклука , защото са гнили до една ! Най - напред очисти най - голямата тиква ! Иначе оправия няма !
ЕВРОАТЛАНТИК

2017.03.20 | 09:25

17
РАДЕВ ОТИВА ПРИ ЯНУКОВИЧ.

2017.03.22 | 21:48

50
Бреййй.......няма още три месеца и почнахте до го оплювате............сякаш отдавна сте го очаквали и познавали .Предишния го плюехте и опикавахте от всички страни и понеже сте злобари и само това можете...и едва ли ще спрете............ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ БЪЛГАРИ.
Това Е Истината

2017.03.22 | 21:48

49
Свдесарски боклуци ревът, че боли ги отзад!
(гост)

2017.03.22 | 21:48

48
и кво искате някой психоболен мозък, ама и който си е крив човек и там кусури ще му намерите. нали се казва в една б.поговорка криво дърво се изправя но крив човек никога. точен, ясен, мозък бръснач, красив, еродиран, възпитан, дори и млад, знаеш езици, кара самолет , а не лек авто

2017.03.22 | 21:47

47
КАКВА РУСИЯ - С ТАКИВА КАТО НАС ЕДВА ЛИ БИ СИ ГУБИЛА ВРЕМЕТО.ВСЕ ЕДНО СЛОН ДА ЗАКУЦА ОТ МРАВКА .НО ЗА ПОВЕДЕНИЕТО ЩЕ СИ ПЛАТИМ СКЪПО
БАЙРАКТАРЯ

2017.03.22 | 21:47

46
Направ път сте г-н Президент

Добави коментар

Водещи новини